خبر خوش ، سرویس جدید همکاری و سرمایه گذاری در بیزینس آمازون از هر کجای دنیا مشاوره رایگان

مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ
مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ

10 سوالی که به شما در انتخاب شغل کمک می کند

توضیحات کوتاه :
انتخاب یک شغل مناسب بیشتر شبیه یک خودشناسی است. راه عاقلانه این است که به جای صرف زمان و گذر عمر، پیش از انتخاب شغل با شناخت ویژگی‌های شخصیتی، شغلی مناسب را انتخاب کنیم.

به اشتراک بگذارید

امتیاز شما به این مطلب

5

تعداد امتیازها: 2

  • 5.3k
  • 0
  • مدت زمان مطالعه 3 دقیقه
10 سوالی که به شما در انتخاب شغل کمک می کند

 

خلاصه‌ای از مقاله: 

همه ما قبل از این‌که آنقدر بزرگ شویم که به سن قانونی رأی دادن یا دریافت گواهینامه رانندگی برسیم درمورد شغل آینده‌مان فکر کرده‌ایم. فضانوردی، خلبانی یا پزشکی رویای کودکی بسیاری از افراد بوده و سؤال مهم "من چه کاره خواهم شد؟" یا "شغل من در آینده چیست" ذهن همه ما را درگیر کرده است. انتخاب شغل یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های زندگی است و از این‌رو یادگیری آموزش‌های لازم پیش از انتخاب شغل ضرورت می‌یابد.

 

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

 

چگونه انتخاب شغل درستی داشته باشیم؟

پیدا کردن شغلی که تمام نیازهای ما ازجمله؛ نیازهای مالی، حس رضایت شغلی و تعادل میان کار و زندگی را برآورده کند کار چنان ساده‌ای نیست. مطمئناً، صدها و هزاران نمونه تست آنلاین از تست‌های شغلی مضحکانه و بی‌اعتبار تا تست‌های علمی و دقیق برای پیشنهاد شغل مناسب وجود دارد اما تا به حال دیده‌اید کسی تنها به واسطه نتایج این تست‌ها و بدون شناخت درست از خودش وارد شغل درست و مناسبی شده باشد؟

انتخاب یک شغل مناسب بیشتر شبیه یک خودشناسی است تا هر چیز دیگر. بیشتر مردم با آزمون و خطا شروع می‌کنند تا درنهایت شغلی مناسب با ویژگی‌های شخصیتی و برآورده‌کننده نیازهایشان را بیابند. اما راه عاقلانه و هوشمندانه‌تر این است که به جای صرف زمان و گذر عمر، پیش از انتخاب شغل سؤال‌های درستی از خودمان بپرسیم و با شناخت ویژگی‌های شخصیتی، شغلی مناسب را انتخاب کنیم.

 

چگونه با برنامه ریزی ثروتمند شویم؟

 

سوالهایی که پیش از انتخاب شغل باید از خودتان پرسید

1. علایق شما چیست؟

معمولاً این سؤال به گونه دیگری تعبیر می‌شود. "نسبت به چه چیزی شور و اشتیاق دارید؟" البته درنظر گرفتن مشاغلی که پاسخگوی شور و اشتیاق شما باشند به تنهایی کافی نیست و باید فاکتورهای بسیاری را رعایت کرد. اکثر افراد چیزهای بسیاری را دوست دارند اما باید بدانید آیا علایق شما حاکی از شور و اشتیاق و انگیزه نیز هستند.

2. ویژگی‌های شخصیتی شما چیست؟

شخصیت شما نقش مهمی در موفقیت‌های شغلی‌تان دارد. در حقیقت شیوه تفکر و نوع رفتار شما حاکی از نوع نگاه شما بر دنیای اطرافتان و تأثیر‌گذار برکاری است که انجام می‌دهید. برخی افراد ترجیح می‌دهند مدیریت یک مجموعه را بر عهده بگیرند درحالی‌که عده‌ دیگری دوست دارند فارغ از دردسرهای مدیریتی، وظیفه‌ای به آن‌ها محول شود. مطمئناً اگر شخصیتی برون‌گرا و پرانرژی دارید، ساعت‌ها تنها نشستن پشت یک میز در یک اتاق دربسته مناسب ویژگی‌های شخصیت شما نیست. پرسیدن این سؤالات و بهتر شناختن شخصیت خودتان کمک بزرگی به موفقیت شغلی شما خواهد کرد.

  • آیا دوست دارید مدیر باشید یا پیرو؟
  • آیا خودتان را اهل رقابت می دانید؟
  • آیا اهل نظم، ساختار و یک روتین هستید یا آزادی و انعطاف پذیری را ترجیح می‌دهید؟
  • آیا اهل پیشروی و ترفیع هستید یا ترجیح می‌دهید در همان دایره امن باقی بمانید؟

افرادی که اهل پیشروی هستند، اهدافشان را فرصتی برای رشد و پیشرفت می‌بینند. این دسته افراد ریسک پذیری بیشتری دارند و در‌ نتیجه احتمال خطایشان هم بیشتر است. روی دیگر سکه، افرادی هستند که ماندن در دایره امن را ترجیح می‌دهند. این افراد رسیدن به هدف را فراتر رفتن از لایه امنیت می‌دانند. نوع تفکرشان عموماً تحلیلی و جزئی‌نگر است، سرعت عملکرد پائین تری دارند و احتمال خطایشان نیز کمتر است.

 

مقاله پیشنهادی: 17 مهارت برای موفقیت شغلی

 انتخاب شغل

 

3. همکاری با چه افرادی را ترجیح می‌دهید؟

در طول روز ساعات زیادی را مشغول انجام وظایف کاری و شغلی خود هستید. درحقیقت، در طول این مدت افرادی در کنار شما خواهند بود و به ندرت اتفاق می افتد که با هیچ کسی در ارتباط نباشید. برخی افراد، شخصیت اجتماعی‌تری دارند و گذراندن هشت یا نه ساعت از روز به تنهایی، برایشان کار سختی است. درمقابل، برای افرادی هم کار کردن در یک اتاق با چندین و همکار و تعداد زیادِ ارباب رجوع در طول روز کار طاقت فرسایی است. کنارآمدن با همکاران تأثیر بزرگی بر رضایت شغلی و میزان عملکرد شما دارد.

4. فرهنگ و ساختار شغل انتخابی شما چگونه است؟

افرادی که دوست دارند مستقل باشند، مطمئناً نمی‌توانند در صنعتی مشغول به کار شوند که دستورالعمل‌های سخت‌گیرانه و لازم الاجرایی دارند. بنابراین توجه به ساختار شغلی و فرهنگ سازمانی، پیش از انتخاب شغل ضروری است. اگر باورها و عقاید شرکت، محیط کار و رسالت سازمان همراستا با ویژگی‌ها و ارزش‌های شما نباشد، مطمئناً انتخاب شغلیِ خوبی نخواهد بود.

 

موفقیت شغلی

 

5. برای شغل آینده به چه دانش یا آموزش‌هایی نیاز دارید؟

در اغلب حرفه‌ها و مشاغل، فرد نیازمند آموزش‌هایی است. در بسیاری از مشاغلِ هنری آموزش‌های غیر رسمی کفایت می‌کند اما برای مشاغل حرفه‌ای مطمئناً برنامه‌های خودآموز کافی نیستند. اگر قصد دارید یک زمینه حرفه‌ای را مورد توجه قرار دهید باید سه سؤال مهم از خودتان بپرسید:

  1. آیا به آموزش‌های پیشرفته نیاز دارم؟
  2. این برنامه آموزشی چه مدت زمان نیاز دارد؟
  3. آیا هزینه لازم برای گذراندن این دوره را دارم؟

اگر در مورد پاسخ این سؤالات، مطمئن نیستید بهتر است شغل و حوزه دیگری را بررسی کنید.

6. آیا می‌توانید در این شغل بهترین شوید؟

درصورتی‌که فردی نتواند وظایف کاری‌اش را به بهترین نحو انجام دهد احتمال جایگزینی یا اخراج او وجود خواهد داشت. مسلماً هیچ کسی در بدو ورود و ابتدای راه تمام مهارت و دانش لازم را ندارد و یک سری موارد در طول زمان و با تجربه به دست می‌آیند. نکته مهم این جا است که ما نمی‌توانیم در هر چیزی تخصص پیدا کنیم. شاید شما هزاران ساعت را صرف یادگیری ریاضی کنید اما باز هم یک ریاضی‌دان نخواهید شد. بنابراین بهتر است با شناخت توانایی و استعدادهایتان سراغ مشاغلی بروید که با تجربه در طول زمان بتوانید در این کار بهترین شوید.

 

مقاله پیشنهادی: نقش هدفگذاری هوشمندانه در موفقیت شغلی 

موفقیت در کار

 

7. آیا شغل انتخابی شما جای رشد و پیشرفت دارد؟

برخی مشاغل نسبت به سایر موارد جای رشد و پیشرفت بیشتری دارند. هرچه قدر هم شما علاقه‌مند به انجام یک هنر منسوخ باشید، مشاغلی را که به این حرفه نیاز داشته باشند، پیدا نخواهید کرد. فعالیت در صنایع رو به افول، در بلند مدت جای رشد و پیشرفت ندارند. بنابراین بهتر است دنبال مشاغلی باشید که با فناوری و نیازهای عصر جدید همراه هستند.

8. میزان تعادل کار و زندگی در این حرفه چقدر است؟

زمان‌بندی بسیاری از مشاغل طبق ساعت کاری 9 صبح تا پنج عصر نیست. شاید برخی افراد ترجیح دهند این روتین روزانه را داشته باشند و برخی دیگر ساعات کاری متغیر را دوست داشته باشند. بنابراین، بهتر است قبل از انتخاب شغل نگاهی به ساعات کاری داشته باشید. آیا مأموریت کاری دارید و باید ساعت‌ها یا حتی روزها دور از خانه و خانواده باشید؟ آیا زمان کاری شما بر حسب شیفت کاری متغیر است؟ اگر شغل‌های شیفتی را نمی‌پسندید، نمی‌توانید با شغل یک پلیس یا پرستار کنار بیایید.

9. دوست دارید کجا زندگی کنید؟

حتی با وجود اینترنت و مزایای آن، هنوز هم شغل‌های وجود دارند که وابسته به مکان هستند. بنابراین، پیش از انتخاب شغل محدودیت های مکانی را نیز باید در نظر بگیرید. اگر دوست دارید در مراکز شهری زندگی کنید انتخاب وکالت یک شغل مناسب است اما اگر دوست دارید درو از آلودگی های شهری زندگی کنی بهتر است دنبال مشاغلی باشید که متناسب با مناطق حاشیه‌ای و روستایی هستند.

 

آموزش کسب درآمد دلازی

 

10. آیا پولی که به دست می‌آورید نیازهای شما را پاسخ می‌دهد؟

پاسخ به این سوال را به هیچ وجه نمی‌توان نادیده گرفت. گرچه کسب پول نباید فاکتور اصلی انتخاب شغل باشد اما نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. برای تغییر شرایط زندگی و بهبود آن به چه مقدار درآمد نیاز دارید؟ آیا این شغل پاسخگوی شما خواهد بود؟

شغل هر فرد، بخش مهمی از زندگی روزانه او را شامل می شود. بنابراین انتخاب شغلی که در کنار درآمدزایی 24 ساعته، شما را از انجام کارهای مورد علاقه تان مانند سفر کردن و... محروم نکند زندگی پربارتر و جذاب تری را برای شما می سازد. پیشنهاد ما به شما برای آشنایی بیشتر با چنین شغلی و راهنمایی که در مسیر بیزینس آنلاین آمازون شما را از همه نکات مطلع سازد، تماشای ویدیوهای معرفی این بیزینس غول آسا و جهانی است. همچنین نتایج شگفت انگیز دوره آربی مسیر را بهتر به شما نشان می‌دهد.

 

 

نویسنده:
https://ezzatkhah.com/choose-career
ezzatkhah

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظر خود را در رابطه با این مطلب برای ما ارسال نمایید.

برای ارسال نظر باید عضو سایت باشید، اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید اینجا را کلیک کنید.

captcha Refresh

مطالب مرتبط