افزایش سرعت یادگیری تا 10 برابر از دانشگاه استنفورد دانلود ویدئو رایگان

مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ
مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ

راهکارهای عملی مدیریت زمان

توضیحات کوتاه :
زمان بخش حیاتی زندگی همه انسان‌ها محسوب می‌شود. به ویژه در دنیای مدرن که به نظر می‌رسد هیچکس زمان کافی برای انجام دادن کارها در اختیار ندارد. بنابراین روش های صرفه جویی در زمان اهمیتی حیاتی دارند.

به اشتراک بگذارید

امتیاز شما به این مطلب

5

تعداد امتیازها: 7

  • 4.4k
  • 0
  • مدت زمان مطالعه 5 دقیقه
راهکارهای عملی مدیریت زمان

 

خلاصه ای از مقاله

بهترین راه برای صرفه جویی در زمان این است که وقتی می‌خواهیم کاری را انجام دهیم، همان بار اول کار را به صورت کامل و درست انجام دهیم تا نیازی به کار دوباره و صرف زمان برای حل کردن مشکلات به وجود آمده نباشد. عجله کردن باعث می‌شود که انرژی صرف شده برای انجام کار، به هدر رود.

 

آنچه در این مقاله می خوانید:

چگونه زمان خود را مدیریت کنیم؟

زمان یک بخش حیاتی در زندگی همه انسان‌ها محسوب می‌شود. به ویژه در دنیای مدرن که به نظر می‌رسد هیچکس زمان کافی برای انجام دادن کارها در اختیار ندارد. فناوری‌های اختراع شده نیز که اکثراً برای صرفه‌جویی در زمان و کار فیزیکی اختراع شده‌اند، نتوانسته‌اند زمان بیشتری را در اختیار ما قرار دهند. بنابراین فعالیت‌هایی که به ما کمک کنند در زمان صرفه جویی کنیم نیز اهمیت حیاتی خواهند یافت. بهترین راه برای صرفه جویی در زمان این است که وقتی می‌خواهیم کاری را انجام دهیم، همان بار اول کار را به صورت کامل و درست انجام دهیم تا نیازی به کار دوباره و صرف زمان برای حل کردن مشکلات به وجود آمده نباشد. کنفسیوس گفته است: تمایل برای انجام سریع کارها مانع از انجام صحیح آنها می‌شود. به عبارت دیگر، عجله کردن باعث می‌شود که انرژی صرف شده برای انجام کار، به هدر رود. اگر با این گفته‌ها موافق هستید، این مقاله برای شما مفید خواهد بود تا در زمان صرفه جویی کنید.

 

چگونه در کسب و کار پیشرفت کنیم؟

 

1. تمامی کارهای هفتگی خود را در یک مرتبه انجام دهید

به جای اینکه برای هر کار، از خانه بیرون بروید و دوباره برگردید، بهتر است که همه کارها را در یک روز و یک مرتبه انجام دهید. به عنوان مثال اگر این هفته قصد دارید در باشگاه ثبت نام کنید، کتاب از کتابخانه بگیرید و خرید هفتگی مواد غذایی را انجام دهید، بهتر است که همه کارها را در یک روز انجام دهید تا نیازی به بیرون رفتن از خانه برای چندبار نداشته باشید.

2. از تحلیل بیش از حد مسائل خودداری کنید

وقتی تصمیم به انجام کاری می‌گیرید، بیش از حد موقعیت را تحلیل نکنید و فقط آن را انجام دهید. این به معنای عدم نیاز به برنامه‌ریزی یا بی‌گدار به آب زدن نیست. بلکه شما تنها با 70 درصد اطلاعاتی که دارید می‌توانید اقدام کنید. تحلیل بیش از حد موقعیت می‌تواند حتی شما را از انجام آن کار به طور کامل منصرف کند. شما کار را انجام دهید و اگر موفق نشدید می‌توانید یک کار دیگر انجام دهید و دوباره شروع کنید.

 

راهکارهای عملی مدیریت زمان

 

3. لحظه حال را هدر ندید

در لحظه زندگی کنید. الان که در حال خواندن این مقاله هستید، بدون اینکه به ساعت نگاه کنید آیا می دانید ساعت چند است؟ ساعت لحظه حال است. همیشه لحظه حال بوده و خواهد بود. فردا یا هفته آینده یا ماه آینده و حتی دیروز و هفته پیش نیست. پس در لحظه زندگی کنید و نگران آینده نباشید و حسرت گذشته را نخورید. با بودن در لحظه اکنون می‌توانید بر مسائل تمرکز بیشتری داشته باشید و با ذهنی آگاه‌تر با آنها برخورد کنید. تنها کاری که باید با گذشته انجام دهید این است که از آن درس بگیرید.

4. هر بار بر یک موضوع تمرکز کنید

انجام چند کار در یک زمان مانع از تمرکز شما می‌شود. اگر هر بار یک کار را انجام دهید، تمرکز شما افزایش یافته و می‌توانید آن را بهتر به اتمام برسانید. اکثر مواقعی که چندین کار به صورت همزمان انجام می‌شود، هم کیفیت کار کاهش می‌یابد و هم زمان انجام آن کار افزایش می‌یابد.

 

ویدئو پیشنهادی : چرا زمان زود میگذره ؟

 

راهکارهای عملی مدیریت زمان

 

5. کارهایی که تا به حال انجام داده‌اید را ارزیابی کنید

در غیر این صورت، تمامی وقت خود را به اشتباه به کارهای مختلف اختصاص می‌دهید و این باعث هدر رفتن زمان می‌شود. از خود بپرسید «آیا کارهایی که انجام داده‌ام به پیشرفت من منجر شده‌اند؟» به این سؤال صادقانه پاسخ دهید. کسی قرار نیست جواب شما را بداند اما اگر نمی توانید در مورد پیشرفت خود در زندگی با خودتان صادق باشید، در همان جایی که قرار دارید خواهید ماند و هرگز پیشرفت نخواهید کرد.

6. از دیگران برای انجام کارها کمک بگیرید

هیچکس نمی‌تواند همه کارها را انجام دهد. همه ما محدودیت‌هایی داریم از جمله محدودیت زمانی، فیزیکی، مهارتی و غیره. به عنوان مثال، اگر شما صاحب یک کسب و کار اینترنتی هستید، نمی‌توانید همه کارها را خودتان انجام دهید: طراحی وبسایت، امور مشتریان، تولید محتوا، ارسال کالا و غیره. انجام تمامی این کارها زمان زیادی را لازم دارد که مطمئناً یک نفر از عهده آنها برنمی آید. بنابراین از اینکه از دیگران بخواهید کارها را برای شما انجام بدهند ترسی نداشته باشید. یا به عنوان مثال می‌توانید از فرزندان خود در کارهای خانه کمک بگیرید و به هر کدام از آنها وظایفی بدهید تا به صورت روزانه انجام دهند. می‌توانید وظایف روزانه آنها را روی یک کاغذ بنویسید و به دیوار بزنید تا همه وظایف خود را بدانند.

7. از فعالیت‌های افزایش دهنده زمان استفاده کنید

همانطور که از نام آن بر می‌آید، فعالیت‌های افزایش دهنده زمان آنهایی هستند که با کاهش اتلاف وقت، برای شما زمان بیشتری در طول روز ایجاد می‌کنند. به عنوان مثال، سپردن کارهای با اولویت پایین به دیگران، پاسخ ندادن به تماس‌های تلفنی کم اهمیت و به طور کلی به تعویق انداختن کارهایی که در اولیت نیستند از جمله این موارد هستند. این کار، به تعویق انداختن خلاقانه کارها نام دارد و زمانی به کمک شما می‌آید که شما تمامی کارهایی که به شما در رسیدن به اهدافتان کمک نمی‌کنند را به تعویق می‌اندازید، از دیگران می‌خواهید که برای شما انجام دهند یا به طور کلی از آنها صرفنظر می‌کنید. با این کار، زمان خود برای رسیدن به اهداف را چند برابر می‌کنید.

 

راهکارهای عملی مدیریت زمان

 

8. گاهی اوقات "نه" بگویید

نه گفتن را یاد بگیرید. اگر شما به هر درخواستی پاسخ مثبت بدهید، هرگز زمان آزاد برای خود در اختیار نخواهید داشت. برای پاسخگویی به درخواستهای دیگران نیز باید اولویت بندی داشته باشید و تنها به درخواسته‌ای مهم پاسخ مثبت دهید. به این طریق می‌توانید زمان زیادی را برای خود نگه دارید.

9. کارهای مثبت چندگانه انجام دهید

منظور از کارهای مثبت چندگانه آن دسته از کارهایی هستند که در آن واحد، چندین جنبه مثبت دارند و به شما در تمامی این جنبه‌ها سود می‌رسانند. به عنوان مثال، یادگیری یک مهارت جدید در حالی که برای آن حقوق دریافت می‌کنید. یا سفر به مکان‌های تفریحی برای انجام تحقیق.

10. به خاطر داشته باشید که "بی‌نقص" متضاد "خوب" است

ما همیشه دوست داریم بی نقص باشیم چون تصویری در ذهن خود داریم از آنچه که باید باشیم اما نیستیم. چیزی که اکثر ما از آن باخبر نیستیم این است که نقص و بی‌نقصی در واقعیت وجود ندارند، بلکه نتیجه کشمکش‌های درون ذهن ما هستند. شما برای رشد کردن حتماً باید اشتباه کنید. اجازه ندهید کمال گرایی شما را از پیشرفت بازدارد. اگر شکست نمی‌خورید به احتمال زیاد یعنی تلاش زیادی نمی‌کنید.

 

راهکارهای عملی مدیریت زمان

 

11. اشتباهات زمان شما را هدر نمی‌دهند اگر از آنها درس بگیرید

ممکن است لحظاتی یا روزهای پیاپی احساس ضعیف بودن داشته باشید. از اینکه اشتباه کرده‌اید احساس بی ارزشی کنید. اما همیشه باید از اشتباهات خود درس بگیرید و دوباره شروع کنید.

12. کارها و نکته‌ها را یادداشت کنید

در غیر این صورت برای به یادآوری آنها باید زمان زیادی را هدر دهید. با این کار اطمینان حاصل می‌کنید که ایده‌های شما در جایی ثبت شده و محفوظ هستند به جای اینکه جایی در اعماق ذهنتان مدفون شوند. اگر ایده‌ها را یادداشت نکنید به احتمال زیاد بسیاری از ایده‌های عالی خود را فراموش خواهید کرد.

13. به نزدیکی محل کار خود نقل مکان کنید

در همه شهرهای بزرگ جهان، افراد زیادی وجود دارند که محل زندگیشان بیش از یک ساعت با محل کارشان فاصله دارد. این باعث هدر زفتن زمان زیادی می‌شود که می‌توانست در خدمت خانواده یا کار گرفته شود. همچنین هزینه زیادی نیز صرف حمل و نقل و بنزین می‌شود. بابراین تا حد امکان سعی کنید نزدیک به محل کار خود زندگی کنید. اما اگر برای شما این امکان وجود ندارد می‌توانید از این زمان بیشترین فاصله را ببرید و در مسیر منزل به محل کار بسیاری از کارهای عقب افتاده را انجام دهید.

14. برای کار های کم اهمیت زمان نگذارید

کارهای کوچک زیادی هستند که باید در طول روز انجام دهید. اجازه ندهید که این کارهای کوچک و کم اهمیت شما را از انجام کارهای مهم بازدارند. برای افزایش بهره وری، آنها را جمع کنید و همه را با هم انجام دهید. به عنوان مثال، به جای اینکه ایمیل‌ها را در طول روز جواب بدهید، همه آنها را در ساعت 4 بعد از ظهر جواب دهید. همه نامه نگاری‌ها را با هم انجام دهید و آنها را در طول روز پخش نکنید.

 

راهکارهای عملی مدیریت زمان

 

15. محل کار خود را ساده کنید

سعی کنید در روی میز کار خود تا حد ممکن کمترین ابزارهای مورد نیاز را داشته باشید. به عنوان مثال در اکثر مواقع با یک خودکار می‌شود همه کارها را انجام داد. یکی از مهمترین مزایای این کار این است که زمان کمتری را صرف جستجوی اشیا می‌کنید. درست است که این زمان کوتاه برای جستجوی نوشت‌افزار خیلی زیاد نیست اما همین زمان‌های کوتاه است که وقتی با هم جمع می‌شوند زیاد می‌شوند و تفاوت زیادی ایجاد می‌کنند.

16. در زمان صرفه‌جویی کنید

بسیاری از ما فکر می‌کنیم صرفه جویی به معنی صرفه جویی اقتصادی و داشتن بودجه مالی است. در صورتی که داشتن بودجه زمانی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. همانطور که ما حساب پولی که خرج می‌کنیم را داریم و مواظب هستیم که پول خود را برای چه چیزهایی هزینه می‌کنیم، باید همیشه مراقب باشیم که زمان خود را صرف چه کاری می‌کنیم و هر کاری که انجام می‌دهیم چقدر زمان از ما می‌گیرد.

17. از ابزارهای اتوماتیک استفاده کنید

اگر شما برنامه کاری فشرده‌ای دارید، می‌توانید از ابزارهای آنلاین و اپلیکیشین های مدیریت زمان استفاده کنید. برنامه‌های خود را به این اپلیکیشین ها می‌دهید و آنها برای شما یادآور ارسال می‌کنند تا آن را فراموش نکنید.

 

راهکارهای عملی مدیریت زمان

 

18. از گشتن بی‌هدف در اینترنت یا تماشای تلویزیون خودداری کنید

گشتن در اینترنت یکی از بزرگترین عوامل هدر دهنده زمان است. ممکن است ساعتها صرف گشتن در سایتهای مختلف اینترنتی کنید و اصلاً متوجه گذشت زمان نشوید. بنابراین زمانهای آنلاین بودن خود را به حداقل برسانید و استفاده از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی را به ساعتهای خاصی محدود کنید.

19. اگر از کار خود لذت نمی برید یعنی زمان خود را به هدر می‌دهید

آیا تا به حال برای شما اتفاق افتاده که در میانه انجام کار، مکث کنید و از خود بپرسید: "چرا دارم این کار را انجام می‌دهم؟"آیا فکر می‌کنید که تنها هدف شما در زندگی این است که اقلام هر لیست را یکی یکی انجام دهید و خط بزنید و طبق برنامه زمانی پیش بروید؟ شاید اگر از کارتان لذت نمی‌برید، تمام وقت شما به هدر رفته است. تمام زمانی که احساس ترس، نگرانی، استرس، خستگی و غیره داریم، اگر در نهایت به رضایت ما از کارمان منجر نشود مسلماً زمان هدر رفته محسوب می‌شود.

20. قانون 80/20 را اجرا کنید

تیم فریس در کتاب هفته چهار ساعته از نقش قانون هشتاد بیست در بهبود زندگی شخصی و حرفه‌ای خود سخن می‌گوید. او به همه چیز بر اساس دو سؤال نگاه می‌کند: کدام 20 درصد از منابع باعث بروز 80 درصد از مشکلات و عدم رضایت من شده‌اند؟کدام 20 درصد از منابع باعث موفقیت و رضایت من شده‌اند؟

 

چگونه با فروش در وبسایت آمازون کسب درآمد کنیم؟

 

21. هوشمندانه‌تر کار کنید نه سخت‌تر

با ترکیب درستی از مهارت‌ها، تاکتیک‌ها و ابزارها، شما می‌توانید کمتر کار کنید اما به نتایج بهتری برسید. این کار نیازمند تفکر خلاق است و به کارگیری استراتژی‌هایی که مستقیماً اثر و کیفیت کار شما را افزایش می‌دهند.

در این مقاله با تکنیک هایی آشنا شدیم که می توانند به شما در مدیریت زمان و کاهش فعالیت های هدردهنده زمان کمک کنند. با انجام این تکنیک ها و با در نظر داشتن ارزش زمان در دنیای کنونی، می توانید چند ساعت در شبانه روز به وقت خود اضافه کنید و کارهایی که اهمیت واقعی برای شما دارند رسیدگی کنید.

امیدواریم با ارائه این مطالب به پیشبرد اهداف شما کمک شایانی کرده باشیم. اگر شما دوست عزیز و همراه گرامی سایت عزت خواه دات کام مشتاق هستید در زندگی شخصی و کاری عملکرد بهتری داشته باشید، یک پیشنهاد ارزشمند برای شما داریم و آن مطالعه مقاله آشنایی با دوره پاراسل زندگی و تماشای ویدیو معرفی این دوره است. در پاراسل زندگی با روشی کاربردی برای ساخت یک زندگی ایده آل با شما همراه خواهیم بود.

 

 

نویسنده:
https://ezzatkhah.com/time-management-approaches
ezzatkhah

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظر خود را در رابطه با این مطلب برای ما ارسال نمایید.

برای ارسال نظر باید عضو سایت باشید، اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید اینجا را کلیک کنید.

captcha Refresh

مطالب مرتبط