جشنواره تخفیف نوروزی عزت خواه دات کام آغاز شد ! از 20 تا 85 درصد تخفیف ویژه همراه با جوایز ارزشمند مشاهده جزئیات

مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ
مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ

8 گام برای افزایش مهارت های تصمیم گیری

توضیحات کوتاه :
یکی از عواملی که به موفقیت شما در هر زمینه‌ای کمک می‌کند این است که مهارت‌های تصمیم‌گیری را در خود تقویت کنید. همین انتخاب‌های کوچک و بزرگ روزانه بر سرنوشت شما اثرگذار است.

به اشتراک بگذارید

امتیاز شما به این مطلب

5

تعداد امتیازها: 1

  • 2.5k
  • 0
  • مدت زمان مطالعه 3 دقیقه
8 گام برای افزایش مهارت های تصمیم گیری

 

خلاصه ای از مقاله

با یادگیری مهارت تصمیم گیری و اتخاذ نمودن تصمیمات درست می توانید به موفقیت های بزرگی دست یابید. هر تصمیم می تواند مسیر زندگی را تغییر دهد. در این مقاله به برخی از این مهارت ها اشاره می کنیم.

 

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

تکنیک‌های دست یابی به مهارت تصمیم گیری

یکی از عواملی که به موفقیت شما در هر زمینه‌ای کمک می‌کند این است که مهارت‌های تصمیم‌گیری را در خود تقویت کنید. یعنی یاد بگیرید چطور دست به انتخاب‌های درست و عاقلانه‌ بزنید چون همین تصمیم‌های کوچک و بزرگ است که می‌تواند بر سرنوشت شما تأثیر بگذارد.

در این مقاله قصد داریم شما را با 8 تکنیک آشنا کنیم که به افزایش مهارت‌های تصمیم گیری در شما کمک می‌کنند.

 

مدیریت زندگی و کسب درآمد بیشتر

 

1. اطلاعات خود را افزایش دهید

در هر زمینه‌ای که بخواهید اقدام به تصمیم‌گیری کنید، لازم است ابتدا میزان اطلاعات خود را در آن مورد افزایش دهید. مثلاً وقتی بخواهید رشته تحصیلی یا کسب‌و‌کاری را انتخاب کنید، لازم است ابتدا تحقیقات کافی درباره آن به عمل آورید.

در این زمینه، باید به چند نکته توجه کنید. اول این که برای جمع آوری این اطلاعات، چه مقدار وقت لازم دارید که پاسخ به این سؤالات بستگی به فعالیتی دارد که می‌خواهید انجام دهید. دوم آن که این اطلاعات را از چه کسانی باید به دست آورید.

آیا می‌توانید به اطلاعات پراکنده‌ای که از اطراف می‌شنوید اکتفا کنید یا از ابتدا باید به سراغ کسانی بروید که در این زمینه دانش کافی دارند؟ مثلاً اگر هدف شما خریدن برند خاصی از پرینتر است، می‌توانید از کسانی که قبلاً از آن استفاده کرده‌اند سؤال کنید.

سوم این که فهرستی از سؤالاتی که برای جمع آوری اطلاعات نیاز دارید را تهیه کنید. در این صورت هنگام گفت و گو، راحت‌تر و سریع‌تر می‌توانید پاسخ پرسش‌های خود را دریافت کنید.

2. از گرفتن تصمیم‌های احساسی خودداری کنید

یکی دیگر از عواملی که به افزایش مهارت تصمیم گیری شما کمک می‌کند این است که تا حد امکان از دخالت دادن عواطف و هیجانات خود خودداری کنید. به عبارت دیگر  از روی  احساس تصمیم نگیرید. گاهی اوقات ما بر اساس انتخاب‌های دیگران، تصمیم‌گیری می‌کنیم.

مثلاً وقتی می‌بینیم شخصی در یک کسب و کار خاص موفق شده است، با خودمان فکر می‌کنیم که حتماً ما هم در آن بیزینس موفق خواهیم شد. این در حالی است که موفقیت در هر زمینه‌ای به علاقه، پشتکار، داشتن مهارت‌ها و ویژگی‌های شخصیتی لازم برای آن کار نیاز دارد.

حال اگر فقط بر اساس موفقیت‌های دیگران به این نتیجه برسید که شما هم می‌توانید، اما فاکتورهای لازم را فراهم نکنید، ممکن است دست به انتخابی بزنید که در نهایت علاوه بر اتلاف وقت و انرژی، باعث ناامیدی و سرخوردگی شما نیز شود.

این نکته را هم در نظر بگیرید که نباید در مواقع خشم و عصبانیت یا زمانی که دچار استرس و نگرانی هستید، دست به تصمیم گیری بزنید.

 

 افزایش مهارت های تصمیم گیری

 

3. پیامد تصمیم‌های خود را در نظر بگیرید

عامل دیگری که در افزایش مهارت تصمیم گیری شما نقش دارد، این است که صرفاً به نتیجه موقت و کوتاه مدتی که تصمیم شما می‌تواند به همراه داشته باشد توجه نکنید و اثرات طولانی مدت آن را هم در نظر بگیرید.

بعضی از افراد، وقتی می‌خواهند دست به انتخاب رشته تحصیلی بزنند، صرفاً به دنبال آن هستند که دیگران را با تصمیم خود تحت تأثیر قرار دهند. به این معنی که می‌خواهند رشته‌ای را انتخاب کنند که از نظر بقیه با پرستیژ به نظر برسد.

آن‌ها به این نکته توجه نمی‌کنند که آیا بعد از گذشت مدتی، همچنان رشته انتخابی آنها برای دیگران مهم است یا نه و یا آیا می‌توانند بعد از پایان تحصیلات، شغل مناسبی پیدا کنند یا خیر.

یا مثلاً وقتی سبک غذا خوردن خود را تغییر می‌دهند و شروع به خوردن مواد غذایی بی‌ارزش می‌کنند، باید توجه داشته باشند که دیر یا زود انواع بیماری‌ها به سراغ آنها خواهد آمد و لذت موقتی خوردن غذاهای ناسالم به عذابی طولانی برای آنها تبدیل خواهد شد.

4. تصمیم‌های خود را اولویت بندی کنید

قبل از این که تصمیم به انجام هر کاری بزنید، کارهای خود را از نظر اهمیت اولویت‌بندی کنید. مثلاً فرض کنید به مهمانی یکی از دوستان خود دعوت شده‌اید و همزمان باید روی پروژه مهمی کار کنید. در این صورت، انجام کدام یک از این کارها را در اولویت قرار می‌دهید؟

برای این که بتوانید تصمیم درستی در این زمینه بگیرید، لازم است نتیجه هر یک از کارهای خود را در طولانی مدت ارزیابی و مقایسه کنید.

در این مثال، رفتن به مهمانی یک لذت زودگذر است که در زمان دیگری هم می‌توانید آن را انجام دهید، اما اگر پروژه خود را به موقع تحویل ندهید، ممکن است آینده شغلی‌تان به خطر بیفتد.

 

 مهارت های تصمیم گیری

 

5. برای تصمیم گیری بهتر انتخاب‌های خود را محدود کنید

حتماً شما هم این تجربه را داشته‌اید که می‌خواسته‌اید لباس بخرید و فروشنده چندین لباس پیش رویتان قرار می‌دهد. اما وقتی نوبت به انتخاب آن‌ها می‌رسد، نمی‌دانید کدام یک را بردارید. در این صورت احتمالاً فروشنده چند مورد از لباس‌ها را از جلوی چشم شما بر می‌دارد تا راحت‌تر بتوانید تصمیم بگیرید.

در موقعیت‌های دیگر زندگی هم ممکن است شرایطی پیش بیاید که تصمیم گیری را برای شما دشوار کند. وقتی شما گزینه‌های خود را محدود می‌کنید، دیگر بعد از انتخاب یکی از آنها، احساس پشیمانی نخواهید کرد.

برعکس، وقتی تمام گزینه‌ها را پیش روی خود قرار دهید، ممکن است بعد از انتخاب به این نتیجه برسید که شاید می‌توانستید انتخاب بهتری داشته باشید.

6. تصمیم خود را به تاخیر نیندازید

یکی از عواملی که باعث می‌شود نتوانید تصمیم‌های درستی بگیرید، این است که مرتباً کاری که باید انجام دهید را به تاخیر می‌اندازید. به همین دلیل بارها برای انجام دادن یا ندادن آن، دچار شک و تردید می‌شوید و در نهایت ممکن است دست به کاری بزنید که هیچ وقت قصد انجام دادنش را نداشته‌اید.

مثلاً ممکن است تصمیم بگیرید که خانه‌ای با مشخصات مورد نظرتان بخرید و پول لازم برای تهیه آن را هم فراهم کرده باشید، ولی چون دائماً امروز و فردا می‌کنید در نهایت ممکن است قیمت خانه مورد نظر شما افزایش پیدا کند و مجبور شوید با بودجه‌ای که دارید، خانه‌ای سطح پایین‌تر بخرید.

در مقابل وقتی تصمیم بگیرید که ظرف مدتی مشخص کار مورد نظر خود را عملی کنید و آن را به بقیه هم اعلام کنید، دیگر بهانه‌ای برای به تاخیر انداختن آن پیدا نخواهید کرد. پس یکی از راه‌های افزایش مهارت تصمیم گیری این است که یاد بگیریم چگونه عادت به تعویق انداختن را ترک کنیم.

 

مقاله پیشنهادی: چگونه تصمیمات اشتباه نگیریم؟

8 گام برای افزایش مهارت های تصمیم گیری

 

7. برای زندگی خودتان تصمیم گیرنده باشید

اگرچه مشورت کردن با دیگران و نظرخواهی کردن از آن‌ها می‌تواند به شما در گرفتن تصمیم‌های درست کمک کند، اما این شما هستید که بعد از گرفتن تصمیم نهایی، باید به تنهایی از پس مشکلات و گرفتاری‌های احتمالی ناشی از آن بربیایید.

مثلاً ممکن است دیگران کسب و کاری را به شما معرفی کنند که از نظر خودشان پرسود به نظر برسد، اما بعد از مدتی متوجه می‌شوید که ضررهای آن بیشتر از منفعت‌هایش است.

در هر حال شما باید با توجه به اوضاع و شرایط خود و بر اساس هدفی که در ذهن دارید، علایق و اولویت‌هایتان، اقدام به تصمیم گیری کنید.

8. نقاط قوت و ضعف تصمیم خود را بررسی کنید

یکی دیگر از راهکارهای افزایش مهارت تصمیم گیری این است که نقاط قوت و ضعف انتخاب‌های پیش روی خود را روی یک کاغذ بنویسید و بر اساس نتیجه‌ای که از تحلیل آنها به دست می‌آورید، تصمیم نهایی را بگیرید.

مثلاً فرض کنید شما بودجه لازم برای راه اندازی یک فروشگاه سنتی را دارید و در عین حال از مزیت‌های فروش آنلاین کالا هم مطلع هستید. اما نمی‌دانید کدام یک از آنها در دراز مدت منفعت بیشتری برایتان به همراه خواهد داشت.

در این صورت کاغذی بردارید و ویژگی‌های مثبت و منفی هر کدام را یادداشت کنید. مثلاً شاید با بررسی خصوصیت‌های کسب و کارهای آنلاین از جمله وابسته نبودن آن به زمان و مکان، عدم نیاز به زیرساخت‌ها « تأسیس فروشگاه، استخدام کارمند، خرید جنس، پرداخت مالیات و غیره» به این نتیجه برسید که کسب و کار آنلاین برای شما مناسب‌تر خواهد بود.

 

چگونه با فروش کالا در آمازون درآمد دلاری داشته باشیم؟

 

در این مقاله، با 8 تکنیک افزایش مهارت‌های تصمیم‌گیری آشنا شدید. قبل از این که دست به هر انتخابی بزنید، باید ابتدا به ارزیابی درست موقعیت خود بپردازید، نقاط قوت و ضعف آن را مشخص کنید، به علایق و توانایی‌های خود توجه کامل داشته باشید، عجولانه اقدام نکنید، گزینه‌های پیش روی خود را محدود کنید و بعد دست به انتخاب بزنید. در این صورت احتمال این که بعدها دچار احساس پشیمانی شوید، بسیار کمتر خواهد بود.

 

تا به حال به خرید محصولات فیزیکی از کارخانه‌های چینی با قیمت بسیار مناسب و فروش آن در یک مارکت پلیس بزرگ و جهانی مانند آمازون فکر کرده‌اید؟ بیزینسی که با آزادی از المان زمان و مکان مسیر یک کسب درآمد 24 ساعته و دلاری را برای شما فراهم می‌کند. هر چند کار آسانی به نظر نمی‌رسد اما اگر راهنمای جامع و گام‌به‌گام در این خصوص وجود داشته باشد، مسیر خیلی آسان‌تر و سریع‌تر طی می‌شود. تماشای ویدیوهای معرفی کسب و کار آمازون و مشاهده نتایج شگفت‌انگیز نتایج دوره آربی شاید نقطه عطف زندگی و کسب و کار شما باشد. پس این پیشنهاد را از دست ندهید.

 

نویسنده:
https://ezzatkhah.com/boost-decision-making-skills
ezzatkhah

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظر خود را در رابطه با این مطلب برای ما ارسال نمایید.

برای ارسال نظر باید عضو سایت باشید، اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید اینجا را کلیک کنید.

captcha Refresh