خدمات راه اندازی صفر تا صد بیزینس فروش در آمازون - فقط برای یک نفر رزرو فرصت

مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ
مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ

چگونه تصمیمات اشتباه نگیریم؟

توضیحات کوتاه :
یکی از مراحل دشوار در زندگی هر فردی تصمیم گیری است. تصمیمات اشتباه، نتیجه انتخاب‌هایی است که انجام داده‌اید. بنابراین وقتی تصمیمی می‌گیرید، باید مسئولیت عواقب آن را نیز به عهده بگیرید.

به اشتراک بگذارید

امتیاز شما به این مطلب

1

تعداد امتیازها: 1

  • 4.5k
  • 0
  • مدت زمان مطالعه 3 دقیقه
چگونه تصمیمات اشتباه نگیریم؟

 

خلاصه ای از مقاله

تصمیماتی که در زندگی روزمره می گیریم، مسیر زندگی ما را مشخص می کند و تاثیر زیادی بر روند زندگی ما دارد. در این مقاله به نکاتی اشاره می کنیم که به شما کمک می کند در زندگی تصمیمات اشتباه نگیرید.

 

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

اشتباهات رایج در تصمیم گیری و راه‌های جلوگیری از آنها

یکی از مراحل دشوار و در عین حال هیجان انگیز در زندگی هر فردی تصمیم گیری است. تصمیمات اشتباه زندگی، در واقع نتیجه انتخاب‌هایی است که انجام داده‌اید. از آنجا که انتخاب به معنی داشتن قدرت اختیار است، بنابراین وقتی تصمیمی می‌گیرید، باید مسئولیت عواقب آن را نیز تماماً به عهده بگیرید.

گاهی اوقات بنابر دلایلی، تصمیماتی که می‌گیرید، درست نیستند و می‌توانند آینده شما را در معرض خطر قرار دهند. این تصمیمات ممکن است در زمینه انتخاب رشته تحصیلی، شغل یا شریک زندگی باشد. در این مقاله قصد داریم اشتباهات متداولی که باعث تصمیم گیری‌های غلط می‌شوند و راه‌های جلوگیری از آنها را بررسی کنیم.

 

چگونه برای ثروتمند شدن تصمیم بگیریم؟

 

1. در تصمیم گیری های خود احساسی عمل نکنید

تصمیم گیری بر اساس احساسات و دخالت ندادن عقل و منطق، از جمله دلایل تصمیم گیری اشتباه است. مثلاً کسی که رشته تحصیلی خود را بر اساس ذهنیت و نظر دیگران به آن رشته می‌گیرد و علایق خود را مورد توجه قرار نمی‌دهد، مطمئناً در ادامه راه دچار مشکل شده و احتمالاً ناگزیر از کنار گذاشتن آن خواهد بود.

2. هنگام تصمیم گیری از دیگران تبعیت نکنید

دنباله‌روی از دیگران و در نظر نگرفتن پیامدهایی که انجام یک کار ممکن است به دنبال داشته باشد، منجر به گرفتن تصمیمات اشتباه خواهد شد. مثلاً اگر بخواهید در زمینه بیزینس، به دنبال راه اندازی کاری باشید که دیگران انجام داده‌اند، ممکن است در کار خود موفق نشوید.

زیرا شاید افراد زیادی قبلاً در آن زمینه فعالیت کرده باشند و بازار آن محصول یا سرویس اشباع شده باشد. البته در صورتی که بتوانید خودتان ایده جدیدی به کار اضافه کنید، می‌توانید نسبت به موفقیت‌تان بیشتر امیدوار باشید.

 

تصمیم گیری

 

3. انجام کارهایتان را به تأخیر نیندازید

یکی دیگر از عواملی که منجر به گرفتن تصمیمات اشتباه در زندگی می‌شود، امروز و فردا کردن کارها و به تأخیر انداختن آنها است. یکی از علت‌هایی که باعث می‌شود افراد کار خود را به تعویق بیندازند، این است که نمی‌دانند از کجا باید شروع کنند.

یک راه این است که در مورد موضوع مورد نظر خود، به خوبی فکر کنید و ایده‌هایی که به ذهنتان می‌رسد را یادداشت کنید. بعد از آن وقتی در مورد اجرایی کردن ایده‌ای مصمم شدید، آن را به چند کار کوچک و قابل مدیریت تقسیم کنید. در این صورت دیگر بهانه‌ای برای به تأخیر انداختن کارها باقی نمی‌ماند.

به تأخیر انداختن کارها، باعث می‌شود، زمانی که برای گرفتن تصمیمات درست دارید را از دست بدهید و به ناچار در لحظه آخر، دست به انتخابی بزنید که ممکن است نتیجه مطلوبی برای شما به همراه نداشته باشد.

4. مشورت کرد با دیگران را فراموش نکنید

استفاده نکردن از ایده‌ها و نظرات سازنده دیگران در کارها، از جمله موارد دیگری است که به گرفتن تصمیمات اشتباه منجر می‌شود. این موضوع به ویژه در زمینه کسب‌و‌کار، بیشتر به چشم می‌آید. زیرا وقتی صرفاً بخواهید نظرات شخصی خود را در کار اعمال کنید، دچار اشتباه می‌شوید.

اما در طرف مقابل، وقتی تصمیم می‌گیرید نظرات دیگران را در کار خود دخالت دهید، در واقع شرایطی را فراهم کرده‌اید که یک موضوع واحد از زوایای دید مختلف مورد بررسی قرار گیرد. عموماً صاحبان بیزینس های بزرگ، تصمیمات مهم خود را نه به تنهایی بلکه بر اساس نظرات اعضای سازمان و حتی مشتریان می‌گیرند.

 

تصمیمات اشتباه در زندگی

 

5. از برنامه ریزی غافل نشوید

عامل دیگر، عدم برنامه‌ریزی برای کارها است. وقتی برای کارها، زمانی تعیین نمی‌کنید با حجم زیادی از مسئولیت‌ها روبرو می‌شوید که نمی‌دانید درباره آنها باید چه اقدامی انجام دهید یا کدام یک را زودتر انجام دهید. همچنین نمی‌دانید برای هر کاری چه مقدار زمان باید اختصاص دهید.

همین مسأله باعث ایجاد تنش و اضطراب در شما خواهد شد. بنابراین برای از بین بردن این حالت، مجبور هستید یا برخی از کارها را یا انجام ندهید یا در انجام آن‌ها شتاب کنید. این مسأله مجدداً باعث بروز اشتباه در تصمیم گیری خواهد شد.

6. راه اشتباه را ادامه ندهید

اگر به ادامه راهی که در آن شکست خورده‌اید اصرار کنید، شکست دور از انتظار نخواهد بود. گاهی اوقات این کار، به خاطر پای‌بندی به تعهداتی است که در ابتدا برای خودتان تعیین کرده‌اید. یعنی با خودتان عهد کرده‌اید که در صورت بروز مشکل، دست از ادامه کار برندارید. البته قبول مشکلات با اشتباه انجام دادن یک کار متفاوت است.

به این معنی که مشکلات، ممکن است نتیجه شرایط و عواملی باشند که از کنترل شما خارج هستند و شما صرفاً در مواجهه با آنها باید به دنبال راه حلی باشید. در مقابل، انجام اشتباه یک کار، نتیجه انتخاب‌های نادرست و تصمیمات غلط است.

7. از اهمیت ارتباط مؤثر با دیگران غافل نشوید

یکی دیگر عواملی که در گرفتن تصمیمات اشتباه نقش دارد، مؤثر نبودن ارتباطاتی است که با دیگران برقرار می‌کنید. وقتی شما دایره ارتباطات خود را با دیگران محدود می‌کنید، این پیام را به ذهنتان می‌دهید که هر کاری را می‌توانید خودتان به تنهایی انجام دهید. به همین خاطر، دیگر لزومی برای مشورت کردن با دیگران و پرسیدن نظر آن‌ها نمی‌بینید.

به این صورت، مسأله پیش‌رو را صرفاً از یک زاویه دید مورد بررسی قرار می‌دهید و ممکن است از عوامل تأثیرگذار دیگر غافل شوید. همانطور که می‌دانید موفقیت به تنهایی امکان پذیر نیست بلکه مجموعه‌ای از عوامل، از جمله داشتن ارتباط با دیگران، باید در کنار هم قرار بگیرند تا شرایط را برای انجام شدن یک کار فراهم کنند.

پس اگر می‌خواهید اشتباه در تصمیم گیری‌های خود را به حداقل برسانید، دایره ارتباطات خود را به ویژه برای موضوع مورد علاقه‌تان گسترش دهید.

 

مقاله پیشنهادی: چگونه می توان با دیگران ارتباط موثر داشت؟

جلوگیری از تصمیمات اشتباه

 

8. بیش از اندازه خوش‌بین یا بد‌بین نباشید

از عوامل دیگری که ممکن است منجر به گرفتن تصمیمات اشتباه شود، نداشتن ذهنیت متعادل نسبت به مسأله پیش‌رو است. مثلاً در حوزه کسب و کار، اگر از جمله کسانی باشید که با مشاهده اولین مشکل، زود تسلیم می‌شوید، در نتیجه ممکن است دست به تصمیماتی بزنید که نتیجه آن از بین رفتن کل زحماتی باشد که تا آن لحظه کشیده‌اید.

مثلاً شاید بعد از این که مدتی از شروع کسب و کار گذشت و مشاهده کردید که تا آن لحظه سودی به دست نیاورده‌اید، ممکن است به طور ناگهانی تصمیم بگیرید که آن کار را به طور کامل کنار بگذارید. خوش بینی بیش از اندازه نیز می‌تواند منجر به گرفتن تصمیمات نادرست شود.

مثلاً گاهی اوقات ممکن است به امید این که شرایط نامطلوب فعلی بهتر شود، دست به هیچ اقدام تازه‌ای نزنید و مجدداً همان شیوه قبلی  را ادامه دهید. همین عدم اقدام برای تغییر شرایط، خود نوعی تصمیم آگاهانه است که در نهایت باعث از دست رفتن فرصت‌ها می‌شود.

9. تحت تأثیر دیگران نباشید

این، یکی دیگر از فاکتورهای مهم در گرفتن تصمیمات اشتباه است. بعضی از افراد تصور می‌کنند که برای انجام هر کاری، حتی ساده‌ترین آنها مثل انتخاب لباس، باید حتماً نظر و رضایت دیگران را جلب کنند. اگرچه مشورت کردن در کارها، کاری پسندیده و منطقی است اما تأثیر برخی از تصمیمات، بیشتر از همه بر خود شخص تصمیم گیرنده است.

افرادی که سعی می‌کنند، شما را به انجام کاری وادار یا از آن بدتر از تصمیمی که گرفته‌اید منصرف کنند، در واقع بر اساس میل و علاقه شخصی خود، نظرشان را به شما اعلام می‌کنند. این در حالی است که تصمیم گیرنده نهایی باید خود شما باشید. البته شما می‌توانید درستی نظرات آنها را بررسی کنید اما در نهایت کاری را انجام دهید که به نفع خودتان است.

 

چگونه تصمیمات اشتباه نگیریم؟

 

چگونه تصمیمات اشتباه نگیریم؟

در بخش قبل، با دلایل متداولی که باعث گرفتن تصمیمات نادرست می‌شوند، آشنا شدید. در این قسمت، قصد داریم راهکارهایی که مانع این کار می‌شوند را بررسی کنیم:

  • همه جوانب را بررسی کنید

وقتی فقط از یک زاویه به قضیه‌ای نگاه می‌کنید، ابعاد دیگر آن از چشم شما دور می‌ماند. مثلاً اگر برای انتخاب رشته، صرفاً با توجه به پرستیژ و علاقه خودتان به آن توجه کنید، اما آینده شغلی و توانایی‌های خود برای ادامه آن را در نظر نگیرید، ممکن است دست به انتخابی بزنید که باعث هدر رفتن زمان، سرمایه و انرژی شما شود و در انتها نتوانید دانش خود را به خوبی به کار ببندید.

  • عجولانه تصمیم نگیرید

تصمیمات عجولانه، در اکثر موارد باعث پشیمانی می‌شوند. زیرا در آن لحظه، بیشتر از این که عقل و منطق شما در کار دخیل باشند، بر اساس احساسات‌تان عمل کرده‌اید. مثلاً فرض کنید مدیر سازمانی هستید و از رفتار یا حرف یکی از کارمندان خود خشمگین شده‌اید و ناگهان در حالت عصبانیت تصمیم به اخراج او می‌گیرید. از آنجا که تصمیمات ما در حالت خشم و آرامش، کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند، بنابراین مطمئناً بعد از این که آرام شوید، از این تصمیم خود پشیمان خواهید شد.

  • اعتماد به نفس خود را افزایش دهید

یکی دیگر از عواملی که مانع گرفتن تصمیمات اشتباه می‌شود، افزایش سطح اعتماد به نفس است، زیرا اعتماد به نفس، به معنی این است که به توانایی‌های خود ایمان دارید و می‌دانید کاری که انجام می‌دهید درست است. نقطه مقابل اعتماد به نفس، شک و تردید است که باعث می‌شود احساس کنیم دیگران از ما بهتر هستند، در نتیجه فرصت‌ها را برای انجام کارها از دست می‌دهیم.

البته این نکته به معنی این نیست که نقاط ضعفتان را نادیده بگیرید. در حقیقت، موفقیت در هر کاری، مستلزم آن است که نقاط ضعف خود را شناسایی کنید، راه کارهایی برای برطرف کردن آن‌ها بیابید و بر روی آنها سرمایه گذاری کنید.

 

چگونه درآمد دلاری از اینترنت داشته باشیم؟

 

در این مقاله، با عواملی که باعث گرفتن تصمیمات اشتباه می‌شوند و راهکارهای مقابله با آنها آشنا شدید. احساسی عمل کردن، تبعیت از دیگران، به تأخیر انداختن کارها، مشورت نکردن با دیگران، برنامه نداشتن برای کارها، اصرار بر ادامه راه اشتباه و عدم برقراری ارتباط مؤثر با دیگران، از جمله عواملی است که منجر به گرفتن تصمیمات اشتباه می‌شود.

در مقابل بررسی همه جانبه شرایط، افزایش اعتماد به نفس و تأمل کافی هنگام تصمیم گیری، می‌توانند مانع از گرفتن تصمیمات نادرست شوند.

 

امیدواریم با ارائه این مطالب به پیشبرد اهداف شما کمک شایانی کرده باشیم. اگر شما دوست عزیز و همراه گرامی سایت عزت خواه دات کام مشتاق هستید در زندگی شخصی و کاری عملکرد بهتری داشته باشید، یک پیشنهاد ارزشمند برای شما داریم و آن مطالعه مقاله آشنایی با دوره پاراسل زندگی و تماشای ویدیو معرفی این دوره است. در پاراسل زندگی با روشی کاربردی برای ساخت یک زندگی ایده‌آل با شما همراه خواهیم بود.

 

 

نویسنده:
https://ezzatkhah.com/avoid-wrong-decision
ezzatkhah

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظر خود را در رابطه با این مطلب برای ما ارسال نمایید.

برای ارسال نظر باید عضو سایت باشید، اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید اینجا را کلیک کنید.

captcha Refresh

مطالب مرتبط