افزایش سرعت یادگیری تا 10 برابر از دانشگاه استنفورد دانلود ویدئو رایگان

مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ
مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ

7 استراتژی کارآمد در تصمیم گیری

توضیحات کوتاه :
 همه ما می‌دانیم که چقدر تصمیم‌گیری‌های مهم در تمام جنبه‌های زندگی ما نقش دارند. فرقی هم نمی‌کند که این تصمیم‌گیری‌ها بزرگ باشند یا کوچک، ما هر روز آنها را در زندگی خود داریم.

به اشتراک بگذارید

امتیاز شما به این مطلب

5

تعداد امتیازها: 2

  • 1.9k
  • 0
  • مدت زمان مطالعه 3 دقیقه
7 استراتژی کارآمد در تصمیم گیری

 

خلاصه ای از مقاله

اینکه بتوانیم به‌طور مرتب تصمیم‌گیری‌های درستی را داشته باشیم، حقیقتاً کار دشواری است. برای کمک به شما، در این مقاله تعدادی از بهترین نکات تصمیم‌گیری را در اختیار شما قرار می‌دهیم. عملکرد این نکات در عمل ثابت شده و شما می‌توانید استفاده از آنها را از همین الان شروع کنید.

 

آنچه در این مقاله می خوانید:

نقش مهم تصمیم گیری در زندگی

تونی رابینز در کتاب "بیدار کردن غول" خود نوشته است: «من اعتقاد دارم که در لحظات تصمیم‌گیری، سرنوشت شما شکل می‌گیرد». همه ما می‌دانیم که چقدر تصمیم‌گیری‌های مهم در تمام جنبه‌های زندگی ما نقش دارند. فرقی هم نمی‌کند که این تصمیم‌گیری‌ها بزرگ باشند یا کوچک، ما هر روز آنها را در زندگی خود داریم. بااین‌حال، اینکه بتوانیم به‌طور مرتب تصمیم‌گیری‌های درستی را داشته باشیم، حقیقتاً کار دشواری است. به منظور رفع این مشکل، ممکن است شما بخواهید کتاب‌هایی که درباره تصمیم‌گیری نوشته شده‌اند را مطالعه کنید. اما این کار بیشتر شما را درگیر کرده و شما باید زمان زیادی را برای آن صرف کنید. چرا که تعداد کتاب‌هایی که در این زمینه نوشته شده‌اند بسیار زیاد است. برای کمک به شما، ما تعدادی از بهترین نکات تصمیم‌گیری را در اختیار شما قرار می‌دهیم. عملکرد این نکات در عمل ثابت شده و شما می‌توانید استفاده از آنها را از همین الان شروع کنید.

 

با استراتژی های تصمیم گیری بیزینس خود را حرفه ای تر مدیریت کنید

 

7 راه برای داشتن تصمیم گیری‌های بهتر

سعی کنید در راستای ارزش گذاری‌های خود، تصمیم گیری نمایید

زمانی که شما برای خود مجموعه‌ای از ارزش‌ها را تعریف کنید، فرآیند تصمیم‌گیری برای شما بسیار ساده‌تر خواهد شد. چرا که شما از همان ابتدا در نظر می‌گیرید که کدام یک از گزینه‌ها بیش از سایرین، بازتاب‌دهنده ارزش‌های شما هستند. بنابراین به راحتی می‌توانید تعداد قابل توجهی از گزینه‌های موجود را حذف کنید. بدیهی است که برای اینکه بتوانید این کار را انجام دهید، باید بدانید که ارزش‌هایتان چیستند. بنابراین، ممکن است نیاز باشد که زمانی را به شناخت ارزش‌های خود اختصاص دهید. همانطور که آلبرت انیشتین می‌گوید: «سعی نکنید به یک انسان موفق تبدیل شوید، بلکه تلاش کنید به یک انسان ارزشمند تبدیل شوید».

از افراد متخصص راهنمایی بگیرید

منظور از فرد متخصص، به‌هیچ عنوان کسی نیست که درباره همه چیز نظر می‌دهد اما هیچ اطلاعات واقعی درباره هیچ یک از موضوعات مورد نظر ندارد. چنین فردی اصلا شخص مناسبی نیست. مشاوره گرفتن از چنین افرادی می‌تواند کاملاً خطرناک باشد و باعث شود شما اشتباهات جدی را در زندگی مرتکب شوید. قاعده اصلی در انتخاب شخص مناسب برای مشاوره این است که فرد درستی را انتخاب کنید. کسی را انتخاب کنید که به نظرتان عاقل است و در زمینه‌ای که شما قصد دارید با او مشورت کنید، عملکرد خوبی داشته است. برای مثال، شما نمی‌توانید از کسی که ورشکست شده است، بخواهید به شما در زمینه مالی مشاوره بدهد یا شخصی که خودش چاق است نمی‌تواند شما را در زمینه سلامت راهنمایی کند. شما مجبور نیستید که از کسی به‌طور مستقیم مشاوره بگیرید، هرچند که بهتر است دقیقا این کار را کنید. شما می‌توانید حتی با خواندن کتاب‌ها یا جستجو در اینترنت نیز کمی در این باره تحقیق کنید.

 

مقاله پیشنهادی: 8 گام برای افزایش مهارت های تصمیم گیری

استراتژی های کارآمد در تصمیم گیری

 

تصمیم گیری‌های مهم را در هنگام صبح انجام دهید

به گفته پروفسور بابا شیو از دانشکده مدیریت استنفورد، بهترین زمان برای تصمیم‌گیری در روز، صبح اول وقت است. دلیل این گفته ماده شیمیایی سروتونین است که در صبح در بالاترین سطح خود قرار دارد و در طول روز به تدریج کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل است که در بعد از ظهر، احتمال اینکه از روی ترس تصمیمی را بگیرید، بیشتر است. شما می‌توانید با داشتن خواب عمیق در هنگام شب، خوردن یک صبحانه خوب و ورزش کردن به صورت منظم، میزان سروتونین خود را در طول روز در سطح بالایی حفظ کنید. صبحانه شما باید از نظر پروتئین غنی باشد و برای مثال تخم‌مرغ این میزان پروتئین مورد نیاز را درون خود دارد. تمامی اقدامات قبلی می‌توانند در حفظ و افزایش سطح سالم سروتونین در بخش زیادی از روز مؤثر باشند.

سعی کنید همیشه از خودتان بپرسید، «اگر چنین نشد، چه؟»

این روش را "نیدی کلارا" آموزش داده است. ما معمولاً برای اینکه از درست بودن تصمیم‌گیری خود مطمئن شویم، سعی می‌کنیم آینده را با گفتن این جمله که "این اتفاق به احتمال زیاد پیش خواهد آمد، بنابراین بهتر است این گزینه را انتخاب کنم"، پیش‌بینی می‌کنیم. کلارا معتقد است که نیازی به این کار نیست. به جای آن، باید مدام از خودتان بپرسید: «اگر چنین نشد، چه؟» با انجام این کار، شما تمام موارد احتمالی که ممکن است در آینده اتفاق بیافتد را در نظر می‌گیرید و در نهایت به گزینه‌هایی می‌رسید که می‌تواند با آنها سازگار باشد. بنابراین می‌توانید بهترین تصمیمات را اتخاذ نمایید.

تنها دلایلی که توسط شما خلق شده‌اند را در نظر بگیرید

برخی دوست دارند که از قلب یا احساسات خود پیروی کنند اما شاید راه درست همان راهی است که روت چانگ، فیلسوف مدرن، دنبال می‌کند. در این راه باید با درنظر گرفتن دلایل خود پیش بروید. چانگ در گفتگوی خود با TED گفته است که چیزی که باعث می‌شود تصمیم‌گیری سخت باشد، نادان بودن ما نیست، بلکه وجود گزینه‌های متعدد در پیش‌رو است. برخی از این گزینه‌ها از یک سری نظرات خیلی خوب هستند و برخی دیگر از یک سری جنبه‌های دیگر مناسب هستند. به اعتقاد او در چنین مواردی هیچ گزینه کاملاً درست و مناسبی وجود ندارد. برای اینکه تصمیم‌گیری خوبی داشته باشید (تصمیمی که ما را خوشحال می‌کند)، شما فقط باید دلایلی که خودتان خلق کرده‌اید را در نظر بگیرید، نه آنهایی که دیگران به شما دیکته می‌کنند.

نسبت به جانبداری ها آگاه باشید

جانبداری‌ها حقیقتاً می‌توانند خطرناک باشند: آن‌ها روی قضاوت‌های ما تأثیر می‌گذارند، سبب می‌شوند باورهای اشتباهی در زندگی پیدا کنیم و ممکن است باعث شوند تصمیم‌گیری‌های بسیار بدی را در زندگی داشته باشیم. دو عاملی که بیش از هر عامل دیگری تصمیم‌گیری‌های شما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند، خودخواهی و تأیید خواهی است. زمانی که شما به دنبال این باشید که همه اتفاقات خوبی که اتفاق می‌افتد را به خودتان نسبت دهید و تمام اتفاقات بد را به دیگران، در حقیقت فرد خودخواهی هستید. این کار به ما کمک می‌کند عزت‌نفس خود را حفظ کنیم. با این حال اگر این احساس در حد زیادی درون ما وجود داشته باشد، اجازه نمی‌دهد تا از اشتباهات گذشته خود درس بگیریم. بنابراین یک اشتباه را بارها و بارها تکرار می‌کنیم. زمانی که فردی به دنبال تأیید خواهی باشد، به جای اینکه هر دو سمت وضعیت موجود را بررسی کند، تنها به دنبال اطلاعاتی که اعتقادات او را تأیید می‌کند، می‌رود. اگر به شکل آگاهانه‌ای به این جانبداری ها توجه داشته باشید، می‌توانید توانایی خود را در داشتن تصمیم‌گیری‌های خوب، افزایش دهید. افلاطون بر این باور است که: «یک تصمیم‌گیری خوب بر اساس دانش اتفاق می‌افتد، نه بر اساس اعداد».

 

مقاله پیشنهادی: چگونه تصمیم گیری کنیم؟

7 استراتژی کارآمد در تصمیم گیری

 

از تصمیم گیری‌های گذشته خود درس بگیرید

سعی کنید بازتاب‌دهنده تمام تصمیماتی که در گذشته گرفته‌اید، باشید. به تصمیم‌گیری‌های خوبی که داشته‌اید، نگاهی بیندازید و سعی کنید فرآیندی که دنبال کرده‌اید را شناسایی نمایید. سپس عناصر کلیدی که برای شما تاثیرگذار بوده‌اند را به دست آورده و در آینده دوباره از آنها استفاده کنید. تصمیم‌گیری‌های اشتباهی که در گذشته داشته‌اید هم می‌توانند برای شما بسیار مفید باشند. به کمک آنها، شما اطمینان حاصل می‌کنید که از تمامی آنها درس ارزشمندی گرفته‌اید و از آنها به شکل موثری در آینده استفاده خواهید کرد.  

3 اشتباه در مسیر تصمیم گیری

محدود کردن چهارچوب

در این حالت فرد تمایل دارد که به صورت خیلی محدود تصمیم‌گیری کند یا تنها دو راه ممکن را در پیش روی خود قرار می‌دهد. برای مثال فرد از خود می‌پرسد: «آیا باید برای رفاه خانواده‌ام ماشین بخرم؟» اما می‌تواند به جای آن بپرسد: «به چه شکلی از درآمد خود استفاده کنم که خانواده‌ام در شرایط بهتری باشند؟»

 

کسب درآمد دلاری با استراتژی های کارآمد در تصمیم گیری

 

احساسات زودگذر

همیشه احساسات آنی و زودگذر سبب می‌شوند که تصمیم‌گیری‌های اشتباهی داشته باشیم. برای مثال فرض کنید به شما کاری را پیشنهاد می‌کنند که با آن به درآمد بیشتری نسبت به درآمد فعلیتان دست پیدا می‌کنید. در این حالت ممکن است شما خوشحال شوید که می‌توانید درآمد بیشتری داشته باشید. بااین‌حال، این احساس زودگذر باعث می‌شود که شما تصمیم بگیرید که این کار را بدون بررسی تمام جوانب بپذیرید و بعدها دچار مشکل شوید.

اعتماد به نفس بیش از اندازه

افراد تمایل دارند که تصور کنند که درباره آینده و چگونگی آن، خیلی بیشتر از آنچه که ممکن است، اطلاع دارند. آن‌ها مطمئن هستند که یک سری از اتفاقات قرار است پیش بیایند و بر اساس این پیش‌بینی خود، تصمیم‌گیری می‌کنند. با این حال، خیلی از اوقات متوجه می‌شوند که پیش‌بینی‌های آنها اشتباه بوده است.

داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربه‌ای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی آن، شما را به موفقیت برساند، چه‌قدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقه‌مند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده می‌کند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفت انگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.

 

نویسنده:
https://ezzatkhah.com/7-effective-strategy-on-decision-making
ezzatkhah

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظر خود را در رابطه با این مطلب برای ما ارسال نمایید.

برای ارسال نظر باید عضو سایت باشید، اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید اینجا را کلیک کنید.

captcha Refresh

مطالب مرتبط