افزایش سرعت یادگیری تا 10 برابر از دانشگاه استنفورد دانلود ویدئو رایگان

مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ
مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ

چطور بر عادت های بد غلبه کنیم؟ | عزت خواه دات کام

توضیحات کوتاه :
عادت، به رفتارهایی گفته می‌شود که به طور مرتب تکرار می‌کنیم، به همین خاطر در ضمیر ناخودآگاه ما جای می‌گیرند. اما آیا با روش‌های غلبه بر عادات نادرست آشنایی دارید؟ در ادامه با آنها آشنا شوید.

به اشتراک بگذارید

امتیاز شما به این مطلب

1

تعداد امتیازها: 1

  • 1.3k
  • 1
  • مدت زمان مطالعه 3 دقیقه
چطور بر عادت های بد غلبه کنیم؟ | عزت خواه دات کام

 

خلاصه ای از مقاله

عادت ها در زندگی نقش پررنگی را بازی می کنند. آنها تاثیر زیادی بر روند زندگی دارند و گاهی می توانند انسان را از مسیر موفقیت دور نمایند. برای داشتن یک زندگی بهتر، ابتدا باید عادت های بد را شناسایی نموده و آنها را تغییر داد. تا زمانی که روتین زندگی خود را تغییر ندهیم و عادت های مثبت را جایگزین عادت های منفی نکنیم موفقیتی حاصل نمی شود.

 

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

چگونه با عادت‌های بد خود مقابله کنیم؟

عادت، به رفتارهایی گفته می‌شود که به طور مرتب تکرار می‌کنیم، به همین خاطر در ضمیر ناخودآگاه ما جای می‌گیرند و در بیشتر مواقع حتی بدون این که خودمان متوجه باشیم، آن‌ها را انجام می‌دهیم. عادت‌ها یا از نوع خوب و سازنده هستند یا آسیب زننده و مضر به حساب می‌آیند.

عادت به ورزش کردن، مطالعه منظم، خوردن غذاهای سالم، دخالت نکردن در کار دیگران، برخورد مناسب داشتن با اطرافیان، استفاده از وسایل نقلیه عمومی، توجه داشتن به درآمدها و هزینه‌ها، شکرگزاری و قدردانی، از جمله عادت‌های خوب به حساب می‌آیند.

در مقابل انجام کارهایی مثل سیگار کشیدن، خوردن غذاهای ناسالم، تحرک بدنی نداشتن، دروغ گفتن، مسخره کردن دیگران، به تعویق انداختن کارها و... جزء عادت‌های بد به حساب می‌آیند.

در این مقاله قصد داریم دلایلی که باعث می‌شود عادت‌های بد را انجام دهیم را بررسی و در ادامه راه‌های مقابله با این عادت‌ها را بیان کنیم.

 

چگونه ثروتمند شویم؟

 

چرا به عادت‌های بد ادامه می‌دهیم؟

1. از نادرستی عادت خود خبر نداریم

یکی از دلایل عمده‌ای که باعث می‌شود افراد همچنان به عادت‌های بد خود ادامه دهند، این است که اطلاعی از تأثیرات آن ندارند.

مثلاً ممکن است یک نفر در طول زندگی خود، دائماً از رژیم غذایی پرچرب استفاده کند اما از مضراتی که برای دستگاه قلب و عروق و گوارش او به همراه دارد، اطلاعی نداشته باشد و زمانی پی به عادت غلط خود ببرد که مثلاً دچار سکته قلبی شود.

2. از واقعیت فرار می‌کنیم

دلیل دیگری که باعث می‌شود افراد همچنان بر عادت بد خود پافشاری کنند، فرار کردن از واقعیت است. این عادت بیشتر در افرادی دیده می‌شود که دائماً کارهای خود را به تعویق می‌اندازند.

مثلاً ممکن است کسی از یک بیماری جسمی رنج ببرد و می‌داند که باید به پزشک مراجعه کند، اما از این که شاید بیماریش جدی باشد و نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد، از رفتن پیش دکتر خودداری می‌کند. این فرد با چنین کاری، در واقع فرصت را برای درمان هر چه زودتر بیماری خود از دست می‌دهد.

 

غلبه بر عادت های بد

 

3. به دنبال کم کردن استرس خود هستیم

ما برخی از عادت‌ها را صرفاً برای کم کردن استرس خود انجام می‌دهیم. ناخن جویدن یا سیگار کشیدن دو مورد از این عادت‌های بد هستند.

یک فرد سیگاری با وجود این که می‌داند کشیدن سیگار، خطر ابتلا به سرطان ریه را تا چند برابر افزایش می‌دهد، اما چون راه دیگری برای از بین بردن استرس خود سراغ ندارد، همچنان به این کار خود ادامه می‌دهد. 

4. به دنبال از بین بردن حس ملالت و خستگی هستیم

دلیل دیگری که باعث می‌شود همچنان به عادت‌های بد خود ادامه دهیم این است که می‌خواهیم احساس ملالت و کسل بودن را در خود از بین ببریم.

مثلاً کسانی که مدام در اینترنت سرگرم جست و جو یا چک کردن شبکه‌های اجتماعی هستند، عمدتاً میلی به تعامل با افراد در دنیای واقعی ندارند، به همین خاطر به فضای مجازی پناه می‌برند و احساس دلزدگی خود را از این طریق می‌خواهند برطرف کنند. 

 

مقاله پیشنهادی: 11 عادت باور نکردنی که مانع موفقیت می شوند

 عادت های بد

 

چگونه عادت‌های بد را در خود از بین ببریم؟

همه ما در زندگی خود عادت‌های بدی داریم که رها شدن از برخی از آنها راحت و ترک بعضی از آنها، کار دشواری است. عادت بد شما ممکن است به تعویق انداختن کارها، بیش از اندازه خرج کردن، دشنام دادن یا هر عادت دیگری باشد.

در این قسمت، 10 راهکار به شما معرفی خواهیم کرد که الگوی رفتارهای منفی را در شما از بین ببرد.

1. از روش تشویق و تنبیه استفاده کنید

یکی از راه‌هایی که می‌توانید عادت‌های بد را در خود از بین ببرید این است که کمی چاشنی تنبیه و تشویق به آن اضافه کنید. مثلاً با دوستان خود قرار بگذارید، هرگاه عادت بد خود را تکرار کردید، آن‌ها را به رستوران ببرید.

شکل تشویقی این روش این است که اگر هر روز که گذشت، عادت بد خود را انجام ندادید، به خودتان جایزه بدهید، مثلاً می‌توانید برنامه مورد علاقه‌تان را تماشا کنید.

2. عاملی که باعث انجام عادت بد می‌شود را بشناسید

اغلب اوقات ما بدون این که خودمان متوجه باشیم، یک عادت بد را تکرار می‌کنیم. بنابراین یکی از راه‌های غلبه بر این مشکل این است که عامل یا محرکی که باعث می‌شود دست به انجام یک عادت بزنیم را شناسایی کنیم.

هر عادت بدی دارای یک علامت یا نشانه است که در یکی از 5 دسته بندی زیر قرار می‌گیرد:

  • مکان
  • زمان
  • حالات هیجانی
  • سایر افراد
  • عمل قبلی

مثلاً ممکن است هر زمان که از سرکار به خانه برمی گردید، همزمان با صرف غذا، گوشی تلفن خودتان را بردارید و مشغول چک کردن آن شوید یا مثلاً در مورد عادت زیاد پول خرج کردن، وقتی از جلو مغازه به خصوصی رد می‌شوید، دلتان می‌خواهد وارد آنجا شوید و خرید کنید.

بنابراین بعد از شناسایی عامل محرکی که شما را به تکرار یک عادت وادار می‌کند، باید بتوانید از آن دوری کنید. مثلاً برای مدتی ( معمولاً 21 روز) از جلو آن مغازه رد نشوید یا وقتی می‌خواهید غذا صرف کنید، گوشی تلفن خود را در فاصله بسیار دوری از میز یا سفره غذا قرار دهید.

 

چطور بر عادت های بد غلبه کنیم؟

 

3. برای تغییر آهسته و پیوسته قدم بردارید

ایجاد عادت‌های خوب و جدید، کار نسبتاً دشواری است و نیاز به صرف وقت و انرژی دارد ولی از بین بردن عادت‌های بدی که به جزئی از شخصیت شما تبدیل شده است، از آن هم سخت‌تر است.

بنابراین نسبت به خودتان صبور باشید و به جای این که سعی کنید تغییرات اساسی در خود ایجاد کنید، تمرکز خود را معطوف به یک عادت کنید و قدم‌های کوچکی که می‌توانید برای تغییر آن بردارید را شناسایی کنید.

مثلاً در مورد خوردن و رژیم غذایی، می‌توانید تغییرات کوچکی را اعمال کنید. مثلاً تعداد قاشق شکری که در قهوه خود می‌ریزید را کم کنید یا به جای مصرف خامه از  شیر کم چرب استفاده کنید.

4. به پیامد عادت‌های بد خود فکر کنید

گاهی اوقات حتی با وجود این که با خودتان قرار می‌گذارید که عادت بدی را کنار بگذارید، باز هم آن را تکرار می‌کنید. مثلاً ممکن است تصمیم گرفته باشید که تعداد ساعت‌هایی که از اینترنت استفاده می‌کنید را کم کنید، اما گاهی چنان سرگرم یک موضوع در اینترنت می‌شوید که متوجه نمی‌شوید که بیشتر از حد مورد نظر در اینترنت حضور داشته‌اید.

5. محیط خود را تغییر دهید

وقتی به مدت طولانی، رفتاری را در یک محیط انجام دهید، بی آن که خودتان متوجه شده باشید، حضور در آن محل به صورت یک عامل محرک عمل کرده و شما را به انجام آن عادت وادار می‌کند.

مثلاً اگر در مواقع استراحت کاری، به پارکینگ دفتر بروید و مشغول سیگار کشیدن شوید، ذهن شما، آن محل را صرفاً به عنوان محلی برای سیگار کشیدن خواهد شناخت.

در این مورد، می‌توانید برای کم کردن دفعات سیگار کشیدن، به جای این که موقع استراحت به پارکینگ بروید به جای دیگری بروید. به این صورت کم‌کم عادت می‌کنید که در زمان استراحت کردن، سیگار نکشید.

 

چگونه با فروش کالا در آمازون درآمد دائمیداشته باشیم؟

 

جایگزین کردن عادت خوب به جای عادت بد، یکی دیگر از راهکارهای سازنده است. در این روش به جای این که خودتان را مجبور به متوقف کردن عادت بدی کنید، عادت خوبی را جایگزین آن می‌کنید.

مثلاً اگر سیگاری هستید و با خودتان تصمیم می‌گیرید که آن را ترک کنید، مغز، همچنان شما را به کشیدن سیگار تشویق می‌کند. بر عکس اگر با خودتان قرار بگذارید که هر وقت دلتان خواست سیگار بکشید، به جای آن آدامس بجوید، مغز این حرکت را جایگزین عادت بد شما خواهد کرد و کم‌کم میل به سیگار کشیدن در شما از بین خواهد رفت.

 

داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربه‌ای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی آن، شما را به موفقیت برساند، چه‌قدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقه‌مند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده می‌کند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفت انگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.

 

 

نویسنده:
https://ezzatkhah.com/how-to-beat-bad-habits
ezzatkhah

نظرات کاربران

تعداد 1 مورد

شما هم میتوانید نظر خود را در رابطه با این مطلب برای ما ارسال نمایید.

برای ارسال نظر باید عضو سایت باشید، اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید اینجا را کلیک کنید.

captcha Refresh
سمانه گفته:
۰ | ۱

من می خوام این کار رو انجام بدم امیدوارم که جواب بده

سهیلا بدیعی پشتیبانی عزت خواه دات کام پاسخ داده:
۰ | ۰

به امید آنکه در پرتو تلاش و پشتکار خود، اهداف متعالی و تجربیات سازنده و ارزنده در زندگیتان محقق گردد.

پاسخ

مطالب مرتبط