افزایش سرعت یادگیری تا 10 برابر از دانشگاه استنفورد دانلود ویدئو رایگان

مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ
مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ

رشد شخصیتی چیست؟

توضیحات کوتاه :
نحوه تفکر و رفتار والدین در شکل گیری شخصیت کودک تازه متولد شده بسیار اهمیت دارد. نوع صحبت کردن، نحوه استفاده از کلمات و معاشرت خانواده با دوستان بر شخصیت فرد تأثیر می‌گذارد. 

به اشتراک بگذارید

امتیاز شما به این مطلب

5

تعداد امتیازها: 1

  • 7.9k
  • 0
  • مدت زمان مطالعه 2 دقیقه
رشد شخصیتی چیست؟

 

خلاصه ای از مقاله

نخستین جامعه کوچکی که فرد در آن قرار می‌گیرد خانواده است. نحوه تفکر و رفتار والدین در شکل گیری شخصیت کودک تازه متولد شده بسیار اهمیت دارد. نوع صحبت کردن، نحوه استفاده از کلمات، طرز آداب و معاشرت خانواده با دوستان و آشنایان حتی نوع لباس پوشیدن و غذا خوردن نیز از نکات مهمی است که بر شخصیت فرد تأثیر دارد.

 

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

شکل گیری شخصیت و رشد شخصیتی

شخصیت هر فرد در نتیجه عوامل متعددی شکل می‌گیرد. ویژگی‌های ژنتیکی با انسان زاده می‌شوند اما محیط اطراف در شکل گیری شخصیت انسان نقش مهمی را ایفا می‌کند. نخستین جامعه کوچکی که فرد در آن قرار می‌گیرد خانواده است. نحوه تفکر و رفتار والدین در شکل گیری شخصیت کودک تازه متولد شده بسیار اهمیت دارد.

نوع صحبت کردن، نحوه استفاده از کلمات، طرز آداب و معاشرت خانواده با دوستان و آشنایان حتی نوع لباس پوشیدن و غذا خوردن نیز از نکات مهمی است که بر شخصیت فرد تأثیر دارد. در مرحله دوم، محلی است که فرد بیشتر اوقات خود را در آنجا سپری می‌کند. مدرسه و مکان‌های تربیتی بیشترین اثر را در شکل دهی شخصیت دارند.

زیرا دقیقاً در این زمان شخصیت فرد در حال شکل گیری است و اثراتی که در این زمان خاص بر روی فرد ایجاد می‌شود تا مدت‌ها و سال‌ها باقی خواهد ماند و به عبارتی در وجود او نهادینه خواهد شد. گام سوم افرادی هستند که در دایره معاشرات روزمره فرد قرار می‌گیرند. دوستان و همکارانی که با آنها سر و کار داریم نیز حائز اهمیت هستند. گرچه در این دوران پایه‌های شخصیتی استحکام خود را یافته‌اند اما گاهی می‌توانند تغییراتی را در شخصیت فرد ایجاد کنند. 

 

راه اندازی کسب و کار جدید


این مواردی که ذکر شد تنها نمونه‌های کوچک و ابتدایی هستند. عوامل مؤثر بر شخصیت فرد بسیار متعدد هستند. عواملی از قبیل؛ سبک زندگی، ارزش‌ها و باورها، انگیزه‌های فردی، استعداد و توانمندی‌های فردی، هوش، بحران‌ها، همه این موارد تأثیراتی بر شخصیت دارند. گاهی آنقدر این موارد چنان با زندگی در هم آمیخته می‌شود که به عنوان فاکتور تأثیرگذار آن‌ها را نگاه نمی‌کنیم. افزون بر همه این موارد، خود فرد نیز می‌تواند در شکل دهی شخصیتش نقش داشته باشد. تمرین‌هایی برای رشد شخصیتی وجود درند که با استفاده از آنها و مداومت می‌توان شخصیت فردی را ارتقاء بخشید.

1. رفتاری مؤدبانه داشته باشید

رعایت ادب و احترام را سرلوحه تمام مراودات روزمره خود قرار دهید. کلیه افراد از این رفتار پسندیده و شایسته شما استقبال خواهند کرد. مدیریت رفتار گرچه کار سهل و آسانی به نظر می‌رسد، اما چالش جدی، زمانی بروز پیدا می‌کند که مجبور هستید با افرادی مواجه می‌شوید که با آنها مشکل دارید.

ذهن، به طور ناخودآگاه شما را به سمتی سوق می‌دهد که مدیریت رفتار، از کنترل شما خارج می‌شود. آنچه اهمیت دارد این است که در این زمان و موارد خاص، بر خود تسلط داشته باشید و در نهایت ادب و احترام با طرف مقابل برخورد داشته باشید.

 

افراد موفق

 

2. در رفتار و عمل، صداقت داشته باشید

اعتبار شما در ذهن افراد، با توجه به نوع رفتارتان شکل خواهد گرفت. سعی داشته باشید مطابق با گفته‌ها و سخنان خود، رفتاری صادقانه داشته باشید. شاید مواقعی ترجیح می‌دهید صداقت را زیر پا بگذارید تا به اهداف خود برسید. اما به یاد داشته باشید که رفتار تحسین برانگیز شما موجب اعتبار شخصیتی شما خواهد شد. 

3. برای دیگران نقش حامی را داشته باشید

یکی از جذاب‌ترین خصوصیاتی که می‌تواند به شما کمک کند، حمایت شما از دیگران است. به این نکته توجه داشته باشید هر خصلت و ویژگی که در ذهن شما پسندیده و مطلوب است برای دیگران نیز همین طور خواهد بود. همه افراد دوست دارند زمانی که با مشکل مواجه می‌شوند و به زمین می‌خورند، کسی دست یاری به سوی آنها دراز کند و نقش حامی را برایشان ایفا کند. به خواسته‌های دیگران توجه کنید و سعی کنید آنچه در ذهن آنها مطلوب است را در خود پرورش دهید. 

4. برای دیگران اهمیت قائل شوید

تفاوتی نمی‌کند در چه جایگاه و موقعیتی قرار دارید. شاید به عنوان کوچکترین عضو یک شرکت تجاری فعالیت می‌کنید یا مدیریت آن را بر عهده دارید. به هر حال باید برای شخصیت و موقعیت طرف مقابل ارزش و احترام قائل شوید. در صورتی که در بالاترین پست مدیریتی قرار گرفته‌اید، دلیلی ندارد که کارمندان و افراد مراجعه کننده شرکت خود را در سطحی پائین ببینید و نگاهی از بالا به آنها داشته باشید. هر شخصی، در هر جایگاهی که قرار گرفته شده است باید نزد شما قابل احترام باشد.

 

مقاله پیشنهادی: تأثیر دوران کودکی در شکل گیری شخصیت افراد

رشد شخصیت

 


5. رفتارهای ناشایست خود را اصلاح کنید

گاهی لازم است عادت‌های خود را تغییر دهید تا به هدف نزدیک شوید. در صورتی که تمایل دارید آینده بهتری نسبت به گذشته را تجربه کنید، لازم است برخی موارد را تغییر دهید. احساساتی که موجب تضعیف شخصیت می‌شوند را باید به حداقل برسانید. پرخاشگری و زود رنجی از جمله مواردی هستند که  بر شخصیت شما اثر گذار هستند. ظاهراً رشد شخصیتی درونی است و توسط خود فرد شکل می‌گیرد اما در باطن موارد متعددی بر آن اثر گذار خواهد بود. 

اهمیت رشد شخصیتی

1. رشد شخصیت موجب تحکیم راوبط فرد با دیگران می‌شود

در اطراف خود، افراد بسیاری را شاهد هستیم که دوستان بسیاری دارند و در ایجاد رابطه با دیگران مشکلی ندارند. این افراد در نظر دیگران دوست داشتنی و جذاب هستند. شخصیت و نوع برخورد آنها با دیگران موجب این طرز تفکر شده است. زمانی که در جمع حضور دارید برای برقراری ارتباط با دیگران نباید نکاتی را فراموش کنید. صمیمانه برخورد کنید، شنونده خوبی برای صحبت‌های دیگران باشید، خوش بیان و خوش صحبت باشید، خود واقعی‌تان را به دیگران نشان دهید و سعی به ظاهر سازی نداشته باشید، همواره آرامش خود را حفظ کنید، مثبت نگر باشید و سعی کنید دیگران را نیز به افکار مثبت ترغیب کنید، مسئولیت پذیر باشید و در برقراری ارتباط با دیگران اعتماد به نفس داشته باشید.

 

رشد شخصیتی چیست

 

2. شخصیت شما موجب موفقیت‌های کاری و شغلی شما خواهد شد

در محل کار مشکلات فراوانی به وجود خواهد آمد. مشکلاتی که موجب استرس و تشدید نگرانی‌های شما خواهد شد. دیر رسیدن به محل کار، تأخیر در انجام پروژه، رفتار ناشایست یک مراجعه کننده و موارد متعدد دیگر. گرچه وقوع بسیاری از این موارد در کنترل شما نیستند، اما این شما هستید که می‌توانید بر نحوه رفتار خود مدیریت داشته باشید و همه این موارد را با ریزبینی و دقت مدیریت نمایید. نوع واکنش‌های رفتاری و شخصیتی شما موجب ارتقاء شما در جایگاه و فرصت‌های شغلی شما خواهد شد. در صورتی که شما در یک شرکت کارمند باشید و مدیریت متوجه نوع برخورد و کنترل شخصیتی شما شود، به احتمال زیاد، پست‌های بهتری را به شما پیشنهاد خواهد کرد. 

 

فروش در آمازون

 

3. ترفیع و ارتقاء جایگاه اجتماعی

هر شخص، تعیین کننده جایگاه اجتماعی خود می‌باشد. در هر سن، موقعیت و پست و مقامی که باشید، این نوع رفتار و ارزش‌های شخصیتی شما است که موجب می‌شود در نظر مردم ارزش و اعتبار به دست آورید. نوع برخورد شما با همسایه، راننده‌هایی که همزمان با شما در حال رانندگی هستند و احتمالاً با آنها دچار کنش می‌شوید، فروشنده‌ای که هر روز صبح از آن خرید می‌کنید، ارباب رجوعی که به شما مراجعه می‌کند و سایر مواردی از این دست، ارزش و اعتبار فرد را در اجتماع شکل خواهند داد.

مراحل رشد شخصیت پیوسته و مداوم است. هیچگاه توقفی در آن صورت نمی گیرد و از آنجا که انسان موجودی اجتماعی آفریده شده است، باید جامعه ای که در آن زندگی می کند را به صورت خاص مورد توجه قرار دهد.

داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربه‌ای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی آن، شما را به موفقیت برساند، چه‌قدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقه‌مند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده می‌کند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفت انگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.

 

 

نویسنده:
https://ezzatkhah.com/what-is-personality-development
ezzatkhah

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظر خود را در رابطه با این مطلب برای ما ارسال نمایید.

برای ارسال نظر باید عضو سایت باشید، اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید اینجا را کلیک کنید.

captcha Refresh

مطالب مرتبط