جشنواره تخفیف نوروزی عزت خواه دات کام آغاز شد ! از 20 تا 85 درصد تخفیف ویژه همراه با جوایز ارزشمند مشاهده جزئیات

مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ
مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ

بایدها و نبایدهای برقراری ارتباط موثر با دیگران

توضیحات کوتاه :
توانایی برقراری ارتباط مؤثر، یکی از مهارت‌های اساسی زندگی به‌شمار می‌رود. مراوده یک فرایند پویا است و نحوه ارتباط گیری شما می‌تواند تاثیرات مثبت و منفی بسیاری بر روابط شما داشته باشد.

به اشتراک بگذارید

امتیاز شما به این مطلب

5

تعداد امتیازها: 1

  • 7.6k
  • 1
  • مدت زمان مطالعه 3 دقیقه
بایدها و نبایدهای برقراری ارتباط موثر با دیگران

 

خلاصه ای از مقاله

 ارتباط مؤثر معمولاً از طریق تبادل اطلاعات به نحوه صحیح امکان‌پذیر است. به شکلی که بتوانید منظور خود را واضح و روشن و به‌دور از هرگونه سوء تفاهمی به شخص مقابلتان انتقال دهید. در این راستا لازم است که چهار مهارت کلی شنونده خوب بودن، ارتباط غیرکلامی، مدیریت استرس در لحظه و اظهارنظر به‌شیوه محترمانه را فرا گیرید.

 

آنچه در این مقاله می خوانید:

توانایی برقراری ارتباط

توانایی برقراری ارتباط مؤثر، در دنیای امروز یکی از مهارت‌های اساسی زندگی هر فرد به‌شمار می‌رود. مراوده یک فرایند پویا است و نحوه ارتباط گیری شما می‌تواند تاثیرات مثبت و منفی بسیاری بر روابط کاری و شخصی شما داشته باشد. ارتباط مؤثر در طول یک شبانه روز اتفاق نمی‌افتد، بلکه مهارتی است که باید رشد و پرورش یابد. ارتباط مؤثر معمولاً از طریق تبادل اطلاعات به نحوه صحیح امکان‌پذیر است. به شکلی که بتوانید منظور خود را واضح و روشن و به‌دور از هرگونه سوء تفاهمی به شخص مقابلتان انتقال دهید. در این راستا لازم است که چهار مهارت کلی شنونده خوب بودن، ارتباط غیرکلامی، مدیریت استرس در لحظه و اظهارنظر به‌شیوه محترمانه را فرا گیرید. در ادامه به نکاتی اشاره می‌کنیم که با استفاده از آن‌ها خواهید توانست از طریق تلاش و تمرین این چهار مهارت اصلی، ارتباطات خود را بهبود ببخشید، اعتماد و احترامی را که در خور خود می‌دانید جلب نمایید و کار تیمی، حل مشکلات روابط اجتماعی و شخصی خود را به شکلی که دوست دارید مدیریت نمایید. در نهایت خواهید دید که پس از تمرین منظم در این راستا توانایی برقراری ارتباط به یک ویژگی غریزی در وجود شما تبدیل خواهد شد. 

 

مقاله پیشنهادی: چگونه می توان با دیگران ارتباط موثر داشت؟

برقراری ارتباط با دیگران

 

1. شنونده خوبی باشید

اکثر ما در هنگام برقراری ارتباط با اشخاص مختلف بر آن چه باید در جواب بگوییم تمرکز می‌کنیم؛ در حالی که مهارت اصلی در خوب صحبت کردن و خوب شنیدن به صورت موازی با یکدیگر است. تفاوت زیادی میان هنگامی که شما حقیقتاً در حال گوش‌دادن هستید با زمانی که صرفاً خود را مشغول گوش‌دادن نشان می‌دهید، وجود دارد. مخاطب شما نیز به‌راحتی متوجه این تفاوت خواهد شد. تکنیک‌های بسیاری در خصوص تمرین در حوزه خوب گوش‌دادن وجود دارد. از جمله آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره نمود: دوبرابر میزانی که صحبت می‌کنید گوش فرا دهید، با تمام وجود به شخصی که با شما صحبت می‌کند توجه داشته باشید، به حرف‌های طرف مقابل خود علاقه نشان دهید و از قطع کردن پیاپی صحبت‌های افراد اجتناب نمایید، با استناد به گفته رالف نیکولز، به‌خاطر داشته باشید که "اساسی‌ترین نیاز انسان فهمیدن و فهمیده شدن است و بهترین راه برای فهمیدن افراد این است که به آن‌ها گوش دهید." و به‌طور خلاصه احساسات مخاطبتان را از خلال کلمات او دریابید.

 

ساخت باورها و نحوه برقراری ارتباط صحیح با دیگران

 

2. ارتباط غیر کلامی برقرار کنید

ما اطلاعاتمان را از طریق کلام، حرکات و زبان بدن خود انتقال می‌دهیم. بعد از آن، گوش دادن با دقت، نیز در دسته ارتباطات غیرکلامی تلقی می‌شود. گاهی می‌توانید با مخاطب خود بدون هیچ‌گونه کلامی ارتباط برقرار نمایید. تن صدا، تماس چشمی، حالات چهره، سکوت و حرکات دست‌ها، نمونه‌های بارزی از مراودات بدون صحبت هستند. آیا شما قادر هستید سیگنال‌های غیرکلامی را به خوبی دریافت نمایید؟ ارتقاء توانایی درک و استفاده از ارتباطات غیرکلامی موجب می‌شود در محیط خانه و کاری خود روابط بهتری را پایه‌ریزی نمایید. 

3. پرس و جو کنید

سؤال پرسیدن از طرف مقابلتان در حین صحبت با وی نشان‌دهنده این موضوع است که شما به صحبت‌های او علاقه‌مند هستید و همچنین به حرف‌هایی که می‌زند به میزان کافی توجه نموده‌اید. 

4. واضح و مختصر صحبت نمایید

بهتر است که به شکلی قابل درک و واضح صحبت نمایید. همچنین بهتر است پیام خود را به‌شکل مختصری انتقال دهید. گاهی با کوتاه‌ترین عبارات قادر خواهید بود به بهترین شکل ممکن منظور خود را تفهیم نمایید. سعی کنید تا حد امکان از گزافه‌گویی و پرحرفی بی‌مورد بپرهیزید.

5. احساس همدردی با مخاطب نشان دهید

همدلی با اشخاص توانایی درک شما را نسبت به مسائل مختلف بالا می‌برد. هنگامی که به‌جای قضاوت طرف مقابلتان سعی داشته باشید خودتان را در شرایط و موقعیت وی تصور نمایید متوجه می‌شوید که واکنش هرکس با توجه به شرایطی که در آن قرار دارد متغیر است. در این صورت قضاوت کار وی نسبت به زمانی که از بیرون ماجرا به او گوش می‌دادید، کار چندان آسانی نخواهد بود.

 

مقاله پیشنهادی: 10 ویژگی رفتاری افرادی که با دیگران همدلی می کنند

ارتباطات اجتماعی موثر

 

6. قضاوت نکنید

قضاوت کردن طرف مقابلتان نه تنها هیچ‌گونه کمکی در پایدار شدن ارتباط شما نمی‌کند، بلکه موجب می‌شود که شخص مقابل بعد از تحمل اینکه بارها او را مورد سرزنش و قضاوت بی‌جای خود قرار دادید، دیگر تمایلی بههم صحبتی با شما نداشته باشد. البته این مسئله به این معنا نیست که همیشه دوست یا هم صحبت خود را مورد تحسین و تمجید قرار دهید بلکه سعی کنید با درک و به‌دور از قضاوت عجولانه به صحبت‌های وی گوش‌داده و سپس نظر شخصی خود را با لحنی دوستانه نسبت به او ابراز نمایید.

7. تمام توجه خود را به مخاطب معطوف نمایید

کارهایی از قبیل چک کردن گوشی موبایل یا هر چیز دیگری که به‌صورت مداوم حواس شما را از طرف مقابل پرت می‌کند، بی احترامی و بی‌توجهی به او به حساب می‌آید و مطمئناً برایش خوش آیند نخواهد بود. در نتیجه، فعالیت‌های انفرادی خود را برای زمانی که تنها هستید کنار بگذارید و از یک هم صحبتی و هم‌نشینی خوب با دوست خود لذت ببرید.

8. ساده صحبت کنید

در هر حرفه و مقامی که هستید سعی کنید که هنگام صحبت با شخصی که بهحوزه تخصصی شما  وارد نیست، به گونه‌ای صحبت نمایید که احساس غریبه بودن به او دست ندهد. زیرا زمانی که مخاطب شما نتواند متوجه منظور شما شود، بعد از مدتی صحبت با شما برای او حالتی کسل‌کننده پیدا خواهد کرد و تمایلی به ادامه ارتباط از خود نشان نخواهد داد. علاوه براین، فخرفروشی و استفاده از کلمات تخصصی و نمایشی اغلب مواقع مورد پسند واقع نخواهد شد.

9. احساسات خود را کنترل کنید

چندین بار برای شما پیش آمده است که هنگام بروز اختلاف با همسر، فرزند، دوستان و یا همکاران خود چیزی را بر زبان آورده یا حرکتی انجام داده و سپس پشیمان شده‌اید؟ زمانی که شما دستخوش استرس یا احساسات آتشین می‌شوید، قادر نخواهید بود منظور و پیام خود را به درستی به افراد منتقل نمایید و در نتیجه با انتشار سیگنال‌های غلط به‌طرف مقابل ممکن است او را دچار سوء‌تفاهم نمایید. اما در صورتی که بتوانید به سرعت عصبانیت خود را کنترل کنید نه تنها دچار پشیمانی نخواهید شد بلکه برای آرامش بخشیدن به اطرافیان خود نیز کمک بزرگی خواهید بود.

در نتیجه بهتر است که یاد بگیرید چگونه در این مواقع با تسلط کامل بر احساسات خود آرامشتان را حفظ نمایید. برای کسب مهارت ذکر شده تمرینی که پیشنهاد می‌شود این است که به هنگام خشم و ناراحتی زیاد تا جایی که می‌توانید حواس خود را به موضوع دیگری معطوف نمایید. زمانی که میزانی از خشم شما فروکش کرد، سپس می‌توانید با آرامش بیشتری به موضوع پیش آمده رسیدگی نمایید. همیشه این موضوع را در خاطر داشته باشید که تعداد بسیاری از مسائلی که اکنون ناراحتی زیادی را برای شما فراهم می‌نمایند در پنج سال آینده به‌طور کل اهمیت خود را از دست خواهند داد. به عبارت بهتر، در هنگام ناراحتی و عصبانیت خود را در پنج سال پس از زمان حال تصور نمایید و ببینید که موضوع پیش آمده نقش خاصی در روند زندگی شما خواهد داشت یا خیر. از طریق این دو روش بسیار بهتر از پیش قادر خواهید بود احساسات خود را مدیریت نمایید. امید است که با کمک این مقاله از موانع ارتباط مؤثر و راه‌های بهبود مراودات بهره کافی را برده باشید.

داشتن یک ذهنیت درست برای ساخت تجربه‌ای از زندگی که با پذیرش همه اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی آن، شما را به موفقیت برساند، چه‌قدر برای شما حائز اهمیت است؟ اگر علاقه‌مند هستید در خصوص راهنمایی که شما را برای تجربه یک زندگی موفق آماده می‌کند، بیشتر بدانید، مطالعه مقاله معرفی دوره شگفت انگیز پاراسل زندگی را از دست ندهید.

 

 

نویسنده:
https://ezzatkhah.com/dos-and-donts-to-communicate-effectively-with-others
ezzatkhah

نظرات کاربران

تعداد 1 مورد

شما هم میتوانید نظر خود را در رابطه با این مطلب برای ما ارسال نمایید.

برای ارسال نظر باید عضو سایت باشید، اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید اینجا را کلیک کنید.

captcha Refresh
شادی گفته:
۰ | ۱

از نظر من و با توجه به مطالعاتی که انجام دادم، برای داشتن یک ارتباط درست ابدا باید شنونده های خوبی بود و بعد بصورت واضح و رسا و بدون ابهام صحبت نمود.
ممنون از سایت خیلی خوبتون

زهرا رحیمی پشتیبان عزت خواه دات کام پاسخ داده:
۰ | ۰

درود به شما شادی عزیز
با آرزوی سلامتی و موفقیت روزافزون برای شما
زهرا رحیمی هستم از تیم پشتیبانی عزت خواه دات کام

حضور و نظرات شما همیشه باعث بهبود کیفیت فعالیت های ما می‌شود. پس همیشه همراه ما باشید و ما را از نظرات سازنده خود مطلع کنید.

شاد و پیروز باشید.

پاسخ

مطالب مرتبط