افزایش سرعت یادگیری تا 10 برابر از دانشگاه استنفورد دانلود ویدئو رایگان

مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ
مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ

درمان استرس شدید با 14 راهکار آرامش بخش

توضیحات کوتاه :
همه ما با استرس آشنایی کامل داریم و هر روز به شکل‌های مختلف و در اندازه‌های متفاوت آن را تجربه می‌کنیم. استرس در میزان پایین نه تنها مضر نیست که بسیار سودمند نیز می‌باشد.

به اشتراک بگذارید

امتیاز شما به این مطلب

5

تعداد امتیازها: 1

  • 2.1k
  • 0
  • مدت زمان مطالعه 4 دقیقه
درمان استرس شدید با 14 راهکار آرامش بخش

 

خلاصه ای از مقاله

داشتن استرس کم در هر کاری می‌تواند انگیزه و انرژی‌ای برای بهتر انجام دادن آن کار باشد و در نتیجه این نوع از استرس مفید است. اما زمانی که میزان آن شدید شود، آنگاه فرد دچار مشکل شده و عملکرد جسمانی یا ذهنی آن فرد تحت‌تأثیر قرار خواهد گرفت. شخص مورد نظر دیگر نمی‌تواند روی مسئله تمرکز داشته باشد و همین به عملکرد بد آن فرد منجر خواهد شد.

 

آنچه در این مقاله می خوانید:

استرس عامل بازدارنده

همه ما با استرس آشنایی کامل داریم و هر روز به شکل‌های مختلف و در اندازه‌های متفاوت آن را تجربه می‌کنیم. استرس در میزان پایین نه تنها مضر نیست که بسیار سودمند نیز هست. چرا که شخص دارای استرس نرمال تمرکز بیشتری روی موضوعی که در حال کار کردن روی آن است، خواهد داشت. همچنین با داشتن استرس، فرد انرژی و انگیزه لازم برای تلاش را پیدا خواهد کرد و در نتیجه این نوع از استرس مفید است. اما زمانی که میزان آن شدید شود، آنگاه فرد دچار مشکل شده و عملکرد جسمانی یا ذهنی آن فرد تحت‌تأثیر قرار خواهد گرفت. شخص مورد نظر دیگر نمی‌تواند روی مسئله تمرکز داشته باشد و همین به عملکرد بد آن فرد منجر خواهد شد. باید این نوع استرس را جدی گرفت و درصدد حل آن برآمد. چرا که اگر آن را جدی نگیرید و به‌دنبال راه‌حل مناسب برای حل آن مشکل نباشید، نمی‌توانید در مسیر خود با موفقیت پیش بروید. مسئله‌ای که باید به خاطر داشته باشید این است که هرکس در مواجه با شرایط استرس‌زا واکنش متفاوتی دارد اما برای حل این چنین مشکلات راه‌حل‌های مشترکی وجود دارد.

 

لحظه‌ای که تصمیم میگیرید استرس خود را درمان کنید

 

چگونه استرس را از خودمان دور کنیم؟

نفس عمیق بکشید

زمانی که فردی دچار استرس می‌شود، این احساس سیستم عصبی بدن آن شخص را فعال می‌کند. در نتیجه واکنش سیستم عصبی بدن به استرس به وجود آمده، هورمون استرس در بدن آزاد می‌شود. سپس فرد می‌تواند تاثیرات فیزیکی این حس را در بدن خود احساس کند. ضربان قلب او بالاتر رفته، نفس کشیدن‌ها سریع‌تر شده و رگ‌های خونی منقبض می‌شوند. در صورت مواجه با چنین شرایطی فرد می‌تواند با نفس کشیدن‌های عمیق تا حدودی با این احساسات مقابله کند. هدف از نفس‌های عمیق این است که تمرکز شما از مسئله مورد نظر روی نفس‌هایتان قرار بگیرد. بدین ترتیب ضربان قلبتان پایین آمده و نفس کشیدنتان نظم بهتری پیدا می‌کند.

یاد بگیرید «نه» بگویید

همه عوامل استرس‌زا تحت کنترل ما نیستند اما برخی از آنها را می‌توان کنترل کرد. پس سعی کنید آن بخش از زندگی خود را که باعث می‌شود شما احساس استرس پیدا کنید و کنترل آن در دست خود شما است را پیدا نمایید. اینکه فردی بتواند «نه» بگوید، یکی از شرایط استرس‌زایی است که همه ما آن را تجربه کرده‌ایم. به ویژه زمانی که شما بیشتر از حد توان خود، کاری را بپذیرید. گاهی در این شرایط فرد تنها به این دلیل که «نه» گفتن را بلد نیست، کارهایی را می‌پذیرد که نمی‌تواند از پس انجام آنها بربیاید و به همین دلیل دچار استرس می‌شود.

 

مقاله پیشنهادی: چگونه اضطراب و استرس را کنترل کنیم

درمان استرس شدید

 

به موسیقی‌های آرامش بخش گوش دهید

موسیقی‌هایی که در آن از صداهای آرامش‌بخش استفاده شده است، می‌توانند در این مواقع خیلی کمک‌کننده باشند. زمانی که شما به چنین موسیقی‌هایی گوش می‌دهید، فشارخون و میزان ضربان قلب شما پایین‌تر می‌رود و تا حدودی از استرس موجود رهایی می‌یابید. شما می‌توانید در این مواقع به صداهایی که از طبیعت نشات می‌گیرند، گوش فرادهید. مثلاً صدای باران، صدای دریا یا هر صدایی که با گوش دادن به آنها احساس بهتری پیدا می‌کنید.

خندیدن را به هیچ عنوان فراموش نکنید

خندیدن یکی از مهم‌ترین عواملی است که می‌توان به کمک آن بر احساس استرس خود غلبه کرد. اینکه فرد بتواند در حین خندیدن، احساس استرس را هم درون خود داشته باشد، کمی مشکل است. پس سعی کنید خندیدن را هیچ‌گاه فراموش نکنید و در هر موقعیت و شرایطی که هستید، لبخند بر لب داشته باشید.

تمرینات جسمانی و ذهنی داشته باشید

یکی از معمول‌ترین راه‌های مقابله با احساس استرس انجام تمرینات ورزشی و مدیتیشن است. زمانی که شما به تمرینات ورزشی پرتحرک مشغول می‌شوید، فرصتی برای فکر کردن به مسائل استرس‌زا و ناراحت‌کننده را ندارید، در نتیجه در انتها احساس بهتری خواهید داشت. از سوی دیگر، تمرینات ذهنی مثل مدیتیشن نیز بسیار می‌تواند مؤثر باشد. چرا که طی آن فرد ذهن خود را از هر چیزی که وجود دارد، خالی می‌کند و برای مدتی بدون فکر کردن به جهان و اتفاقاتی که درون آن در حال رخ‌دادن است، زمانی را به دستیابی به آرامش ذهنی اختصاص می‌دهد.

با کسانی که دوستشان دارید، وقت بگذرانید

یکی از بهترین راه‌ها برای غلبه بر احساس استرس ملاقات با افرادی است که آنها را دوست دارید. زمانی که احساس کنید کسانی هستند که شما را در هر شرایطی حمایت و پشتیبانی می‌کنند، به احساس بهتری دست پیدا خواهید کرد. مطابق تحقیقات انجام شده زنان و مردانی که از روابط اجتماعی بالایی برخوردار نیستند، بیشتر از سایرین دچار استرس و افسردگی می‌شوند.

از به تعویق انداختن کارها اجتناب کنید

یکی از عوامل اصلی در ایجاد استرس در همه افراد عادت به تعویق انداختن کارها می‌باشد. چرا که هر زمان فردی می‌داند که باید کاری را انجام دهد اما به هر دلیلی آن کار را به تعویق می‌اندازد، این احساس بد به‌صورت ناخودآگاه درون او به وجود می‌آید. این احساس استرس می‌تواند سلامتی جسمانی شما را هم تحت‌تأثیر قرار دهد. علاوه بر آن فرد خواب خوبی نیز نخواهد داشت.

 

مقاله پیشنهادی: چگونه عادت به تعویق انداختن کارها را ترک کنیم ( بخش اول)

چندین راهکار آرامش بخش

 

آدامس بجوید

یک روش برای اینکه بتوانید در سریع‌ترین زمان ممکن از استرس رهایی پیدا کنید، آدامس جویدن است. با بررسی نتایج تحقیقات انجام شده، محققان متوجه شده‌اند که کسانی که آدامس می‌جوند، نسبت به دیگران احساس بهتری داشته و استرس کمتری دارند. فرد با جویدن آدامس جریان خون بیشتری را به سمت مغز می‌فرستد و به همین دلیل احساس استرس موجود، تأثیر کمتری پیدا خواهد کرد.

عوامل استرس‌زا را یادداشت کنید

یکی از راه‌های مدیریت استرس نوشتن آنها روی کاغذ است. سعی کنید در هنگام نوشتن این عوامل استرس‌زا صداقت داشته باشید. یک روش مناسب برای پیاده کردن این روش این است که در کنار هر یک از عواملی که باعث می‌شوند شما احساس استرس پیدا کنید، یک عامل که باعث می‌شود حال خوبی داشته باشید را یادداشت کنید. بدین ترتیب ذهن شما یاد می‌گیرد که روی نقاط مثبت هم تمرکز کند.

شمع روشن کنید

روشن کردن شمع یا عود با بوهای متنوع می‌تواند خیلی در زمینه کنترل استرس مؤثر باشد. سعی کنید از بوهایی استفاده کنید که آرامش‌بخش باشند. مثلاً بوی گل، بوهای موجود در طبیعت، بوی میوه‌ها مختلف و هر بویی که در صورت استشمام آن حال بهتری پیدا می‌کنید. 

از خوراکی‌های آرامش بخش استفاده کنید

بر اساس تحقیقات انجام شده، خوراکی‌های زیادی وجود دارند که شما می‌توانید با خوردن آنها میزان استرس خود را کاهش دهید. چای سبز، شکلات تلخ، ریحان، شیر و خوراکی‌های این چنینی می‌توانند در ایجاد آرامش بسیار مؤثر عمل کنند.

از محیط‌های استرس‌زا دور شوید

اگر شما جزء افرادی هستید که ممکن است در جاهای مشخصی دچار استرس شوید، سعی کنید تا حد امکان از آن محیط‌ها دور شوید. گاهی حتی ممکن است یک فرد خاص این استرس را در شما ایجاد می‌کند. شما باید از آن فرد هم دوری کنید. البته گاهی شما مجبور هستید که در محیط‌های مشخصی حضور داشته باشید اما این یک باید همیشگی نیست.

به میزان خواب خود دقت کنید

کم‌خوابی باعث افزایش هورمون استرس در بدن می‌شود. شما باید در روز 8 ساعت بخوابید. در صورتی که نتوانید این میزان خواب را به عنوان خواب شبانه داشته باشید، نیاز است که در طول روز زمان کوتاهی را بخوابید.

 

ساخت ذهنیت یک کارآفرین و درمان استرس در زندگی

 

سعی کنید از کافئین کمتری استفاده کنید

کافئینی که در قهوه، چای، شکلات و نوشیدنی‌های انرژی‌زا وجود دارد، سبب افزایش استرس در افراد می‌شود. پس سعی کنید تا آنجا که امکان دارد از مصرف زیاد این مواد اجتناب کنید. به‌طور معمول مصرف روزانه 3 تا 5 لیوان قهوه یا چای می‌تواند مناسب باشد اما بیشتر آن ممکن است استرس را در فرد افزایش دهد.

شغل ایده‌آل شما باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ آزادی از المان زمان و مکان برای شغلی که انتخاب می‌کنید، چقدر اهمیت دارد؟ شروع بیزینس‌های آنلاین آن هم در یک مارکت پلیس جهانی، یکی از شغل‌های محبوب جهان است چون فرد را محدود به زمان و مکان خاصی نمی‌کند و زمینه کسب درآمد دلاری را فراهم می‌کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کسب و کار بزرگ و پرسود آمازون، پیشنهاد ما مشاهده ویدیوی معرفی این بیزینس است.

 

 

نویسنده:
https://ezzatkhah.com/14-soothing-ways-to-relieve-stress
ezzatkhah

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظر خود را در رابطه با این مطلب برای ما ارسال نمایید.

برای ارسال نظر باید عضو سایت باشید، اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید اینجا را کلیک کنید.

captcha Refresh