افزایش سرعت یادگیری تا 10 برابر از دانشگاه استنفورد دانلود ویدئو رایگان

مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ
مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ

9 نکته طلایی برای غلبه بر استرس و اضطراب در سخنرانی - عزت خواه

توضیحات کوتاه :
با غلبه بر استرس و ترس از سخنرانی در جمع می توانید موقعیت شغلی و اجتماعی خود را ارتقا داده و از فرصت ها به خوبی استفاده نمایید.  

به اشتراک بگذارید

امتیاز شما به این مطلب

5

تعداد امتیازها: 2

  • 4.8k
  • 1
  • مدت زمان مطالعه 3 دقیقه
9 نکته طلایی برای غلبه بر استرس و اضطراب در سخنرانی - عزت خواه

 

خلاصه‌ای از مقاله: 

غلبه بر استرس ، برای غلبه بر استرس نیاز به یادگیری تکنیک هایی دارد که با بکار بردن آنها می توانید استرس صحبت در جمع را در خیلی از موقعیت ها از بین برد. در این مقاله 9 نکته برای غلبه بر استرس سخنرانی در جمع بیان می شود.

 

آنچه در این مقاله می‌خوانید: 

 

تکنیک‌های مؤثر غلبه بر استرس و ترس از سخنرانی

برای غلبه بر استرس سخنرانی در جمع چه کارهایی می توان انجام داد؟ تصور کنید همین الان یک پیام مهم به شما ابلاغ شده است. برای اجرای یک جلسه مهم مدیریتی انتخاب شده‌اید یا باید به عنوان مهمان افتخاری کنفرانسی که در پایان سال برگزار می‌شود سخنرانی داشته باشید.

تفاوتی ندارد باید در چه جمعی صحبت کنید، به‌هر‌حال باید یک سری نکات و مهارت‌های سخنرانی در جمع را بدانید. در این شرایط هم بابت افتخاری که نصیب شما شده است هیجان زده هستید و هم به خاطر صحبت در یک جمع بزرگ احساس استرس دارید. نباید فرصت به دست آمده را از دست دهید. وقت آن است بر ترس صحبت در جمع غلبه کنید. در این مقاله راهکارهایی برای غلبه بر اظطراب و استرس را بیان می کنیم.

 

ساخت ذهنیت یک کارآفرین و درمان استرس در زندگی

 

راهکارهای مدیریت استرس هنگام سخنرانی و غلبه بر اضطراب

1. حفظ شرایط جسمی و بدنی ایده آل هنگام سخنرانی برای غلبه بر استرس

  • شانه و گردن: نگه داشتن شانه و گردن در حالت درست موجب برداشته شدن فشار از روی عضلات فوقانی بدن می‌شود. 
  • دست‌ها: هنگام سخنرانی یا ارائه یک موضوع، دست‌ها نقش مهمی در زبان بدن دارند. کشیدن عضلات دست و بازو به شل شدن ماهیچه‌ها و بهبود زبان بدن کمک می‌کند.
  • کمر: نوع ایستادن و میزان خم شدن به سمت جلو در حین سخنرانی نیز یکی دیگر از نکات مهم است.

با بکار بردن تکنیک های بالا شما با فرمان دادن به مغز خود که شرایط استرس زایی وجود ندارد بر اضطراب خود غلبه می کنید و بدن خود را در حالت آرامش قرار می دهید.

2. غلبه بر استرس با نوشیدن مایعات پیش از سخنرانی

درست چند لحظه پیش از سخنرانی احساس خشکی دهان دارید. به محض این‌که بر روی صحنه شروع به صحبت می‌کنید خودتان متوجه صدای زمخت و دلخراش‌تان می‌شوید. به خاطر ترس از صحنه، آدرنالین ترشح شده و به همین علت در دهان احساس خشکی می‌کنید. برای جلوگیری از این وضعیت، نوشیدن مایعات به اندازه کافی توصیه می‌شود.

البته میزان مایعات استفاده شده نیز نباید بیش از حد باشد زیرا در این صورت هم موجب مشکلات دیگری می‌شود. استفاده از یک لیوان آب روی میز و نوشیدن هرازگاه جرعه‌ای آب می‌تواند راهکار مناسبی برای غلبه بر استرس در سخنرانی باشد.

 

غلبه بر استرس و اضطراب

 

3. مدیتیشن راهی برای غلبه بر استرس پیش از سخنرانی

مدیتیشن ابزاری قدرتمند برای آرامش ذهن و غلبه بر اضطراب است. مدیتیشن را می‌توان تمرینی برای ورزیدگی ذهن دانست. این تکنیک موجب تقویت و تمرکز ذهن می‌شود و می‌توانید با اعتماد به نفس بیشتر از افکار منفی و مزاحم خلاص شوید. مدیتیشن ذهن آگاهی یا آرامش ذهن در لحظه از بهترین تکنیک‌های آرامش ذهن پیش از سخنرانی در جمع و غلبه بر استرس در سخرانی است.

در این روش، با آرامش می‌نشینید و روی تنفس تمرکز می‌کنید. توجه و تمرکز ذهن را فقط معطوف به زمان حال می‌کنید، نه آینده یا گذشته و با آرامش ذهن بر  استرس خود غلبه می کنید. این روش یکی از کارآمدترین روشها برای غلبه بر استرس و اضطراب می باشد.

4. در حین صحبت در جمع روی مطالب متمرکز شوید

یکی از موضوعات مشترک میان افرادی که از صحبت در جمع می‌ترسند، تمرکز بیش از اندازه روی خودشان و احتمال شکست است. آیا جذاب به نظر می‌رسم؟ اگر مطالب را فراموش کنم، چه می‌شود؟ آیا از نظر میهمانان حاضر در جمع احمقانه به نظر می‌رسم؟ آیا افراد حاضر در جمع به صحبت‌های من گوش می‌دهند؟ آیا اصلاً کسی به من توجه خواهد کرد؟

بهتر است به جای مرور این افکار، به هدف اصلی متمرکز شوید؛ اشتراک‌گذاری مطالبی ارزشمند با مخاطب. مخاطبان شما پس از ترک این سخنرانی چه چیزهایی را یاد می‌گیرند و چقدر موجب پیشرفت آن‌ها می‌شوید.

 

مقاله پیشنهادی: تکنیک های افزایش قدرت ذهن 

غلبه بر استرس

 

5. برای غلبه بر استرس، افکار منفی را به افکار مثبت تبدیل کنید

دو حالت متضاد همیشه درون ما با هم درگیر هستند. یکی احساس قدرت و جسارت و دیگری تردید و ناامنی. شما به کدام یک پروبال بیشتری می‌دهید؟ "اگر ارائه خوبی نداشته باشم، چه می‌شود؟ اگر به اندازه کافی برای مخاطب جذاب نباشم، چه می‌شود؟ اگر مطالب را فراموش کنم، آنوقت چه؟" هیچ جای تعجبی که نیست که بسیاری از ما، پیش از سخنرانی احساس آرامش نداریم.

اما اکنون که شانس اثبات خودمان را به دست آورده‌ایم باید بهترین استفاده را داشته باشیم. عملکرد ما از نوع افکار، باورها و نگرش ما نشأت می‌گیرد. اگر فکر می‌کنید صلاحیت یا شایستگی لازم را ندارید، در واقعیت هم همانطور خواهد شد. مربیان انگیزشی معتقد هستند که عبارات مثبت و تاکیدی اعتماد به نفس را افزایش می‌دهد. بنابراین، بهتر است به خودتان بگوئید:"من می‌توانم این کار را انجام دهم، من بهترین سخنرانی را خواهم داشت". با این جملات اعتماد به نفس خود را افزایش داده و با غلبه بر استرس و اضطراب، بهترین سخنرانی خود را ارائه دهید.

 

مقاله پیشنهادی: تاثیر جملات انگیزشی در موفقیت 

غلبه بر استرس سخنرانی

 

6. نسبت به متن سخرانی تسلط کامل داشته باشید

تسلط کامل به متن و محتوای ارائه شده استرس و اضطراب شما را کاهش می‌دهد و دیگر بابت فراموشی مطالب نگران نخواهید بود. راه تسلط بر متن تکرار و تمرین چند باره پیش از اجرای سخنرانی است. اما حفظ کلمه به کلمه مطالب اصلاً پیشنهاد نمی‌شود. در این صورت با فراموش کردن یک کلمه، تمام مطالب از ذهن محو می‌شود. به علاوه، این نوع اجرا برای مخاطب تصنعی است و نمی‌تواند ارتباط خوبی با سخنران برقرار‌ کند.

7. تکرار و تمرین موجب افزایش مهارت سخنرانی می‌شود

مطمئناً همه ما ذاتاً یک سخنران حرفه‌ای نیستیم. به ندرت می‌توان افرادی را یافت که توانایی صحبت در جمع، آن هم با تسلط کافی و بدون استرس را داشته باشند. در حقیقت، بسیاری از سخنرانان ماهر این توانایی را در پی روزها و ساعت‌ها تمرین در پشت صحنه به دست آورده‌اند. مهارت سخنرانی در جمع مانند هر مهارت دیگری نیازمند تکرار و تمرین است.

 

چگونه با فروش کالا در آمازون درآمد کسب کنیم؟

 

8. با غلبه بر استرس در حین سخنرانی، خود واقعی‌تان باشید

افراد بسیاری تنها به خاطر ترس از قضاوت دیگران، ترس صحبت در جمع را به دوش می‌کشند. سعی به تظاهر یا شبیه‌سازی صحبت یا رفتار دیگران نداشته باشید. پیدا کردن خود واقعی‌تان در حین صحبت در جمع بسیار ساده است. درست همانند یک مکالمه رسمی با یکی از دوستان یا همکاران.

9. سخنرانی‌های پیشین خود را ارزیابی کنید

آخرین و اما مهمترین نکته، اگر قبلا در جمعی سخنرانی داشته اید و خاطره بدی از آن به جا مانده، این خاطره بد را به چشم تجربه‌ای برای سخنرانی‌های آتی ببینید. اگر دیدگاه خود را نسبت به آن تجربه مثبت نباشد نمی توانید بر استرس خود غلبه نمایید و همیشه استرس سخنرانی در جمع را خواهید داشت.

 

اصلاح باورهای اشتباه زندگی، ساخت لایف استایل صحیح، یادگیری تکنیک های مدیریت بیزینس به گونه ای که شما بتوانید شیوه های آزادی بیزینس خود از المان زمان و مکان را یاد بگیرید و در کل ساخت یک زندگی ایده آل و ذهنیت یک کارآفرین، از جمله مواردی است که می تواند زندگی را برای شما جذاب تر سازد. وقتی راهنمایی در این زمینه وجود داشته باشد، طبیعتا انجام این کارها خیلی آسانتر می گردد. دوره پاراسل زندگی راهنمای شما در این زمینه خواهد بود.

 

 
نویسنده:
https://ezzatkhah.com/overcoming-speech-stress
ezzatkhah

نظرات کاربران

تعداد 1 مورد

شما هم میتوانید نظر خود را در رابطه با این مطلب برای ما ارسال نمایید.

برای ارسال نظر باید عضو سایت باشید، اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید اینجا را کلیک کنید.

captcha Refresh
مرجان گفته:
۱ | ۰

جالب بود

زهرا رحیمی پشتیبان عزت خواه دات کام پاسخ داده:
۱ | ۰

درود به شما مرجان عزیز
با آرزوی سلامتی و موفقیت روزافزون برای شما
زهرا رحیمی هستم از تیم پشتیبانی عزت خواه دات کام

به رسم ادب و احترام، از حضور پررنگ و پر مهر شما تشکر و قدردانی می نماییم.

شاد و پیروز باشید.

پاسخ

مطالب مرتبط