افزایش سرعت یادگیری تا 10 برابر از دانشگاه استنفورد دانلود ویدئو رایگان

مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ
مشاوره رایگان در تلگرام و واتساپ

چگونه اعتماد به نفس اجتماعی را تقویت کنیم؟

توضیحات کوتاه :
اعتماد به نفس اجتماعی، عبارت است از  قاطعیت رفتاری در موقعیت‌های خارج از کار. یکی از مهمترین کاربردهای اعتماد به نفس اجتماعی، ملاقات با افراد جدید و دوست شدن با آن‌ها است.

به اشتراک بگذارید

امتیاز شما به این مطلب

1

تعداد امتیازها: 1

  • 4.9k
  • 0
  • مدت زمان مطالعه 3 دقیقه
چگونه اعتماد به نفس اجتماعی را تقویت کنیم؟

 

خلاصه ای از مقاله

یکی از حقایق مهم زندگی این است که هر چه اعتماد به نفس شما در موقعیت‌های اجتماعی بیشتر باشد، به همان اندازه راحت‌تر می‌توانید دوستان جدید پیدا کنید و ارتباطات خود را گسترش دهید. با دنبال کردن 7 نکته که در این مقاله مطرح می کنیم، می‌توانید به حد لازم از اعتماد به نفس دست یابید.

 

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

راه‌های دستیابی به اعتماد به نفس اجتماعی

اعتماد به نفس اجتماعی، عبارت است از  قاطعیت رفتاری در موقعیت‌های خارج از کار. یکی از مهمترین کاربردهای اعتماد به نفس اجتماعی، ملاقات با افراد جدید و دوست شدن با آن‌ها است. در این جا، برخی از روش‌های دستیابی به اعتماد به نفس اجتماعی را برای شما بیان خواهیم کرد.

 

چگونه کسب درآمد میلیاردی داشته باشیم

 

1. مهارت برقراری ارتباط را یاد بگیرید

اگر به دنبال شروع مکالمه با کسی هستید که نمی‌شناسید، بهترین کار این است که موضوعی درباره خود فرد را مطرح کنید. با این حال، اولین سؤال شما نباید خیلی کلی باشد که شخص مقابل نداند از کجا باید شروع کند و نه خیلی جزئی باشد که نتوانید از پاسخ فرد، اطلاعات مورد نظر را استخراج کنید. بهترین قالب، استفاده همزمان از جمله خبری و سؤال است. مثلاً «قبلاً این جا ندیده بودمتان. چه کمکی می‌توانم به شما بکنم؟»

2. توانایی حفظ ارتباط اجتماعی را تقویت کنید

اگر در مرحله اول موفق شدید مکالمه را با طرف مقابل خود شروع کنید، باید مهارت ادامه دادن آن را هم داشته باشید. سؤالاتی که در ادامه از شخص می‌پرسید مجدداً نباید کلی باشد، مثل «اوضاع و احوال چطور است؟»، چون واقعاً شخص در جواب نمی‌داند که چه پاسخی به ما بدهد؟ یا سوال آنقدر دشوار نباشد که فرد نتواند به راحتی جواب دهد: «هدف شما از انتخاب این شغل چیست؟» اگر کسی مایل به ادامه گفت و گو با شما است، می‌توانید از اطلاعاتی که در حین مکالمه به دست آورده‌اید، برای ادامه آن استفاده کنید. در این جا یک نمونه مشاهده می‌کنید:

- شما: من با خواندن رزومه شما متوجه شدم که در یک شرکت حمل و نقل کار می‌کنید. آیا فقط به شهرهای داخل کشور بار می‌فرستید؟
- شخص مقابل: نه، فقط داخل کشور نیست، ما به کشورهای اطراف هم بار می‌فرستیم.
- شما: جالب است، کدام کشورها؟

 

راههای تقویت اعتماد به نفس اجتماعی

 

3. مهارت گوش دادن فعالانه را یاد بگیرید

منظور از گوش دادن فعالانه این است که در حین مکالمه به دنبال یافتن اطلاعات در صحبت‌های طرف مقابل باشید و از آنها برای ادامه مکالمه استفاده کنید. وقتی به شکل فعالانه به صحبت‌های دیگران گوش می‌کنید و  احساس همدلی نسبت به آنها نشان دهید، در نظر آنها جذاب‌تر خواهید بود. بعد از آن است که مکالمه همانند یک پاس کاری در می‌آید. در این جا نمونه یک مکالمه بین پدر و پسری را می‌خوانید که اولی بدون حس همدلی و غیرفعالانه است، اما دومی به صورت همدلانه است.

نمونه یک مکالمه غیر همدلانه:

جیم: پدر، من دیگر دوست ندارم مدرسه بروم.
پدر: چرا؟
جیم: چون وقت تلف کردن است.
پدر: همه ما زمانی چنین حسی داشتیم. زمان که بگذرد، دیگر این احساس را نخواهی داشت.
+ چرا من نمی‌توانم مثل دوستم جو باشم. او در یک مکانیکی کار پیدا کرده و پول خوبی هم به دست می‌آورد.
- خوب، تو مثل جو نیستی. او الآن فرصت تحصیل را از دست داده است. تو که نمی‌خواهی عاقبتت مثل جو باشد.
+ جو هیچ عیب و ایرادی ندارد.
- من نگفتم که جو ایراد دارد. من نمی‌فهمم چرا دوست نداری درس بخوانی. در واقع با این کار، تمام زحمات من و مادرت را هدر می‌دهی.
+ من هیچ وقت از شما نخواستم که ... ( پدر صحبت جیم را قطع می‌کند)
- ببین جیم، اگر به جای این که وقتت را جلوی تلویزیون بگذرانی، تکالیفت را انجام می‌دادی، ... ( این بار جیم صحبت پدر را قطع می‌کند)
+ ببینید پدر... بحث کردن با شما اصلاً فایده‌ای ندارد... فراموشش کنید... دوست ندارم بیشتر از این درباره‌اش حرف بزنم.

نمونه یک گفت و گوی همدلانه:

جیم: پدر من از امروز تصمیم گرفتم که دیگر به مدرسه نروم!
پدر: به نظرت دیگر به اندازه کافی باسواد شدی و لازم نیست دیگر ادامه بدهی؟
جیم: بله دیگر مطمئنم. چون به نظرم مدرسه رفتن وقت تلف کردن است.
پدر: واقعاً فکر می‌کنی داری وقت تلف می‌کنی؟
+ خوب. بله. شما دوستم  جو را ببین. او مدرسه را کنار گذاشته و دارد در یک مکانیکی کار می‌کند. شنیده‌ام در آمد خوبی هم دارد.
- فکر می‌کنی پول بهتر از درس است؟
+ خوب، نه واقعاً ولی نمی‌دانم چرا بعضی وقت‌ها فکر می‌کنم مدرسه رفتن فایده‌ای ندارد.
- بعضی وقت‌ها؟ مثلاً کی؟
+ خوب، فکر می‌کنم امروز. من امروز یک نمره خیلی بد از ریاضی گرفتم.
- می‌فهمم. واقعاً فکر می‌کنی که به خاطر یک نمره بد باید مدرسه را کنار بگذاری؟
+ نه، حالا که فکر می‌کنم می‌بینم باید بیشتر تلاش می‌کردم. پدر، خیلی ممنون که به حرف‌های من گوش کردید.

 

مقاله پیشنهادی: چگونه می توان با دیگران ارتباط موثر داشت؟

 اعتماد به نفس اجتماعی

 

4. در برقراری ارتباط بازخورد مثبت دریافت کنید

اگر هنگام گفت و گو، بازخوردهای مثبتی به طرف مقابل خود نشان دهید، مکالمه شکل روان‌تری به خود می‌گیرد. البته این کار باید بدون تظاهر یا تملق صورت گیرد. مثلاً می‌توانید از بین صحبت‌های طرف مقابل، نکته مثبتی را پیدا کنید و درباره آن صحبت کنید. وقتی بازخورد شما به صورت مثبت باشد، در واقع نشان می‌دهید که نسبت به طرف مقابل همدلی دارید و او را درک می‌کنید. به این ترتیب در نظر او دوست داشتنی‌تر خواهید بود. یکی از ویژگی‌های شاخص افراد جسور و قاطع این است که همیشه در مکالمات خود به نکته مثبت افراد دیگر اشاره می‌کنند، اما در مقابل انتظار ندارند که دیگران هم از آنها تعریف نکنند.

بازخورد مثبت دادن به دیگران مزایای متعددی دارد. اول این که وقتی از دیگران تعریف می‌کنید، در واقع دارید به آنها نشان می‌دهید که از چه چیز بیشتر خوشتان می‌آید و به همین خاطر دیگران نیز سعی می‌کنند مواردی که خوشایند شما نیست را رعایت کنند. دوم آن که، وقتی احساسات و بازخورد خود را به دیگران نشان می‌دهید، دیگران هم رغبت بیشتری دارند تا صحبت‌های خود درباره آن موضوع را ادامه دهند. سرانجام، تعریف کردن از دیگران، باعث می‌شود افراد به قابلیت‌ها و توانایی‌های خود بیشتر پی ببرند.

5. فرآیند در میان گذاشتن دیدگاه‌ها و احساسات

اگر افراد در موقعیت‌های اجتماعی، احساس امنیت نکنند، اطلاعات زیادی از خود به دیگران ارائه نمی‌دهند. در میان گذاشتن اسرار، دیدگاه‌ها و به دنبال آن احساسات، یک فرآیند تدریجی است. در حین مکالمه باید سعی کنید، با سرعت طرف مقابل، اطلاعات شخصی‌تان را افشا کنید.

 

چگونه اعتماد به نفس اجتماعی را تقویت کنیم

 

6. مهارت ابراز و معرفی خودتان را یاد بگیرید

برای این که در نظر دیگران جذاب‌تر به نظر برسید، باید ترفندهای خود ابرازی را بیاموزید. اول این که درباره خود اطلاعات جزیی ارائه کنید. مثلاً به جای این که بگویید: «من تکنسین هستم»، بگویید: «من کارم را به عنوان تکنسین در بیمارستان شروع کردم». دوم آن که تصویر کامل و بی نقصی از خود ارائه نکنید، بلکه در کنار آن به نقاط ضعف خود هم اشاره کنید. مثلاً به جای این که بگویید: «من سال گذشته شاگرد ممتاز شدم» بگویید: «اوایل درسم خیلی خوب نبود، اما من معلم خیلی خوبی داشتم که به من کمک کرد شاگرد ممتاز شوم». سوم، از کلمات برای توصیف احساسات خود استفاده کنید. مثلاً به جای اینکه بگویید: «عصبی بودم» بگویید: «زانوهایم می‌لرزید».

7. برای حفظ ارتباط موثر از بحث و جدل خودداری کنید

یکی از عواملی که بی شک باعث برهم خوردن روابط دوستانه می‌شود، بحث و جدل کردن و داشتن موضع مخالف در یک موضوع جنجالی است. اگر گفت و گو به سمت یک موضوع جنجالی رفت، اول نقطه نظر طرف مقابل را بشنوید و بعد موضع گیری کنید. همیشه سعی کنید هر دو جنبه قضیه را مد نظر قرار دهید و بعد درباره آن اظهار نظر کنید. در این صورت دیگران به شما به چشم انسانی عادل و با درایت نگاه می‌کنند. در آینده، وقتی دیگران شناخت بهتری نسبت به شما پیدا کردند، می‌توانید دیدگاه خود را با آنها در میان بگذارید.

یکی از حقایق مهم زندگی این است که هر چه اعتماد به نفس شما در موقعیت‌های اجتماعی بیشتر باشد، به همان اندازه راحت‌تر می‌توانید دوستان جدید پیدا کنید و ارتباطات خود را گسترش دهید. با دنبال کردن 7 نکته بالا، می‌توانید به حد لازم از اعتماد به نفس دست یابید.

 

با فروشندگی در آمازون میلیاردر شویم

 

8. جرأت ورزی و قاطعیت اجتماعی لازمه موفقیت اجتماعی هستند

جرأت ورزی و قاطعیت اجتماعی به شما کمک می‌کند دوستان جدیدی پیدا کنید و روابط دو طرفه قدرتمندی با دیگران داشته باشید. بهترین راه برای شروع مکالمه با افراد جدید این است که از آنها درباره خودشان سؤال کنیم و از اطلاعاتی که در اختیارمان قرار می‌دهند برای ادامه مکالمه استفاده کنیم. وقتی بازخورد مثبت نسبت به صحبت‌های دیگران نشان دهید، مثلاً از آنها تعریف کنید، در نظر دیگران فردی همدل و دوست داشتنی جلوه خواهید کرد.

امیدواریم با ارائه این مطالب به پیشبرد اهداف شما کمک شایانی کرده باشیم. اگر شما دوست عزیز و همراه گرامی سایت عزت خواه دات کام مشتاق هستید در زندگی شخصی و کاری عملکرد بهتری داشته باشید، یک پیشنهاد ارزشمند برای شما داریم و آن مطالعه مقاله آشنایی با دوره پاراسل زندگی و تماشای ویدیو معرفی این دوره است. در پاراسل زندگی با روشی کاربردی برای ساخت یک زندگی ایده‌آل با شما همراه خواهیم بود.

 

 

نویسنده:
https://ezzatkhah.com/improve-social-self-confidence
ezzatkhah

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظر خود را در رابطه با این مطلب برای ما ارسال نمایید.

برای ارسال نظر باید عضو سایت باشید، اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید اینجا را کلیک کنید.

captcha Refresh

مطالب مرتبط